Neljapäeval on kavas sprindidistantsid, reedel jälitussõidud ning nädalavahetusel teatesõidud nii meestele kui naistele. Võistlused toimuvad Presque Isle’i nimelises väikelinnas Maine’i osariigis, vaid 50 kilomeetri kaugusel Kanada piirist.

Eelmisel nädalal võisteldi naaberriigis, kuid tegelikult ei tohi võibolla Canmore’i etapi tulemusi liigselt vaadata ennustama hakates. Muidugi andsid sealsed sõidud hea pildi sportlaste hetkevormist, ent etapp toimus 1400 meetri kõrgusel ja enamikel päevadel kõva tuulega, samas kui Presque Isle asub praktiliselt merepinnal.

Vennad Bød naasevad MK-karussellile

Meeste hulgas pole neljapäevase sprindi soosikuid vaja muidugi kaugelt otsida. Sel hooajal on peetud kuus sprindietappi ning Simon Schempp (võidukoefitsient 5.00) võitis neist kolm, Martin Fourcade (2.00) kaks ja Johannes Thingnes Bø (9.00) ühe. Canmore’is kuulusid esikolmikusse Fourcade, Anton Šipulin (7.00) ja Schempp. Kokkuvõtteski juhib sprindiarvestust Fourcade Schempi ja Šipulini ees.

Presque Isle’i etapi teeb kindlasti Canmore’i omast põnevamaks tõsiasi, et kui Kanadas norralaste esindusvõistkond puudus, siis USA-sse otsustasid vennad Bød teekonna ette võtta. Tarjei (12.00) on tänavu kuuest sprindietapist kolmel jõudnud poodiumile, Johannes võitis Ruhpoldingis kuu aega tagasi.

Võimalikke soosikute kukutajaid tasuks kindlasti otsida austerlaste hulgast, kes Canmore’i sprindis hõivasid esikolmiku järel järgmised kolm kohta. Simon Eder (41.00) on laskesuusamaailma kiireim laskja, Julian Eberhard (41.00) aga üks parimaid suusatajaid. Dominik Landertinger jätab USA-etapi vahele. Sakslase Benedikt Dolli (36.00) hinnatakse koefitsientide tabelis austerlastest kõrgemalt.

Kui vaadata reedese jälitussõidu suunas, mille koefitsiendid ilmuvad loomulikult pärast sprindisõitu, siis siingi tasub MK üldliidrit Fourcade’i silmas pidada. Viiest tänavusest jälitussõidust on prantslasel kirjas kaks võitu, kaks teist kohta ja halvimal juhul oli ta neljas. Ülejäänud etapivõidud sel alal läksid Schempile, Ederile ja Šipulinile.

Naistel soosikute ring laiem

Õrnema soos hulgas on neljapäeva silmas pidades seis veidi võrdsem. Maailma karika üldliider Gabriela Soukalova (5.50) juhib ka sprindiarvestust, ent tšehhitarile järgnev nelik on vaid kuue punkti sees! Ainsana sel talvel kaks sprindietappi võitnud Franziska Hildebrand ei osale, ent Olena Pidrušna (12.50), Dorothea Wierer (2.75) ja Marie Dorin Habert näitasid Canmore’is kõik head minekut.

Ühe sprindivõidu on sel hooajal kirja saanud lisaks Soukalovale ka Dorin Habert, Olga Podšufarova (51.00) ja viimati Kanadas Pidrušna. Pjedestaalile on aga kuue etapiga tõusnud koguni 13 naislaskesuusatajat, mis muidugi näitab nii ala kui ka sprindi ettearvamatust. Canmore’is suusatas-laskis end näiteks teiseks poolatar Krystyna Guzik (61.00) ja samas oli suurüllatajana viiendal kohal lätlanna Baiba Bendika (151.00).

Võimalikest soosikutest on mainimata veel soomlanna Kaisa Mäkäräinen (3.50), kelle sõidukiirus on endiselt tipptasemel, aga laskmine ei taha kuidagi paraneda. Tänavu ainsana neli MK-võitu saanud Laura Dahlmeier näis Canmore’is väga väsinuna ega stardigi Presque Isle’i radadel.

Reedese jälitussõidu puhul tasub võitjakandidaate otsida järgmisest nelikust — Soukalova, Wierer, Mäkäräinen, Dorin Habert. Viimane on selle ala valitsev maailmameister, Mäkärainen tõusis tänavu kahel korral 10. kohalt esikolmikusse, Soukalova juhib tänu stabiilsusele ka selle distsipliini MK-sarja ning Wierer on samas tabelis vaid seitsme punkti kaugusel, olles kolmel puhul jälitussõidus esikolmikusse sõitnud.