Võitlus veerandfinaalipääsu eest ei saaks palju põnevam olla, sest mõlemas vahegrupis lahutab näiteks viimast kohta kolmandast vaid kolm võitu ja ees on veel seitse vooru. Eriti pingeline on seis F-grupis.

Neljapäeval ja reedel peetav voor näitab korvpallisõpradele nii derby’sid kui ajaloolisi vastasseise. 8. voorule lisavad vürtsi ka uued mängijad, sest klubid olid talvel üleminekuturniiril aktiivsed ja alates sellest nädalast võivad “uued tulijad” ka Euroliigas platsile joosta.

Liider Fenerbahce sõidab Ateenasse

E-vahegrupi eeldatavalt põnevaimas kohtumises on neljapäeval vastamisi “vanad sõbrad” ehk Ateena Panathinaikos (võidud-kaotused 4-3) ja Istanbuli Fenerbahce (7-0). Kreeka ja Türgi klubide põrkumise puhul võib ette kindel olla, et saalis on kuum. Avavoorus Istanbulis võitsid võõrustajad 82:75.

Kuuekordne Euroliiga meister Panathinaikos on kodus Paf-i koefitsientide alusel kerge soosik (1.67), ehkki Fenerbahce näol on tegemist vahegrupifaasi ainsa kaotuseta meeskonnaga. Külaliste võidukoefitsient on 2.23. Eelmises voorus kaks nädalat tagasi võõrustasid rohe-valged teist Istanbuli tiimi ja alistasid Anadolu Efesi 83:78. E-grupi liider hävitas samal ajal kodus Malaga Unicaja 80:59.

Huvitav on ehk ka tõsiasi, et kui Fenerbahce läheb mängule, olles Top 16 teiseks parem ründemeeskond — 86,3 punkti keskmiselt mängus — siis Panathinaikos on samal kohal endale visata lubatud punktide osas 72,1 silmaga. Nädalavahetusel võitis Fenerbahce dramaatiliselt Türgi karika, kui Bogdan Bogdanovici viimase sekundi kolmene tõi 67:65 võidu Darüssafaka üle.

Tiitlikaitsja Real ründab Bambergi kodukindlust

Neljapäev viib F-vahegrupis kokku kaks Venemaa meeskonda kui Moskva CSKA (5-2) võtab kodusaalis vastu BC Himki (4-3). Kaks tiimi tunnevad teineteist pehmelt öeldes hästi ja ka nende avavooru vastasseis sai lahenduse alles 1,1 sekundit enne lõpuvilet kui Aleksei Švedi korv Himkile 91:89 võidu tõi. CSKA on loomulikult suursoosik, võõrustajate võidukoefitsient on 1.16, kui Himkil on see 5.60.

Teine huvitav neljapäevane F-grupi vastasseis toimub Bambergis, kus kohalik Brose Baskets (3-4) võõrustab tiitlikaitsja Madridi Reali (4-3). Saksa klubi on sel hooajal juba ohtralt üllatusi pakkunud ja eriti head ollakse just kodusaalis, kus kogu hooajaga saadud kuus võitu ja vaid üks kaotus. Vahegrupifaasis pole Brose Baskets kodus veel kaotusekibedust tundnud.

Eelmainitust hoolimata hindavad Paf-i koefitsiendid soosikuks Reali, kelle võidukoefitsient on 1.40. Bamberglaste võidu puhul saaks panustajad raha tagasi kolmekordselt. Avavoorus Madridis juhtis Brose Baskets kolm veerandaega, ent Real sai napi, 82:79 võidu. Nädalavahetusel võitis Real kolmandat aastat järjest Hispaania karika, Brose Baskets jäi aga Saksamaa karikavõistluste poolfinaalis alla Müncheni Bayernile.

Barcelona vs. Olympiacos ja Navarro vs. Spanoulis

Ainsas reedeses F-grupi mängus lähevad vastamisi kaks suurt rivaali kui FC Barcelona (3-4) tervitab kodusaalis Pireuse Olympiacost (3-4). Viimasest kümnest Euroliiga Final Four’ist on vaid kolm toimunud ilma et üks või mõlemad tiimid olnuks osalised. Finaali on mõlemad klubid jõudnud seitse korda, Euroliiga võite on kreeklastel kolm ja kataloonlastel kaks.

Kodusaalis on Barcelona siiski soosik, nende võidukoefitsient on 1.34, külalistel 3.35. Mullu kohtuti Euroliiga veerandfinaalseerias, kus Olympiacos mängudega 3:1 võidu sai. Ka vahegrupi avavoorus olid kreeklased kodus 74:62 paremad. Põneva vastasseisu leiab ka mängijate vahel, sest Juan Carlos Navarro ja Vassilis Spanoulise näol on tegemist kahe Euroliiga ajaloo suurima korvikütiga!

Barca sai nädal tagasi halva uudise kui keskmängija Shane Lawalile tehti põlveoperatsioon, mis ta hooaja lõpuni platsilt eemale jätab. Klubi reageeris kiirelt ja tõi meeskonda tagasi Joey Dorsey. Ülikogenud ameeriklasel on ette näidata Euroliiga võit Olympiacose ridades ja hooajal 2013/14 aitas ta Hispaania meistritiitlini ja Euroliiga Final Fouri Barcelona.