Suurepäraselt Hiinas uut tenniseaastat alustanud Anett Kontaveit sammus kahe kindla võiduga kaheksa parema hulka ja võiks isegi olla kerge soosik, olles maailma edetabelis vastasest kuue koha võrra eespool. Shenzheni turniir kuulub WTA teise kategooriasse ja selle auhinnafond on pool miljonit või siis täpsemalt 426 750 dollarit.

Riske paiknes maailmas ka 40. kohal

Kontaveit on küll WTA edetabeli 91. ja Riske 97. kohal, Paf-i koefitsientide järgi on aga hetkel võimalik rohkem raha võita eestlanna peale panustades. Riske võidukoefitsient on 1.84 ja Kontaveitil 1.97. Jälgige täpseid ja ajakohaseid koefitsiente SIIT.

Kui Kontaveit pole kunagi varem nii kõrgetasemelisel WTA turniiril veerandfinaali jõudnud, siis Riskel on ette näidata ka poole väiksema auhinnafondiga turniirivõit ja seda just Hiinast. 2014. aasta oktoobris triumfeeris tänaseks 25-aastane ameeriklanna nimelt Tianjin Openil, alistades finaalis Belinda Bencici.

Tänaseks maailma edetabelis esisaja lõppu langenud Riske parim aasta oligi just 2014, kui ta suvel tõusis karjääri kõrgeimale, 40. kohale. Tunamulluse aasta lõpetas ta 47. real, aga mullu andis kõvasti järele. Näiteks jäi ta kõigil eelmise aasta Suure Slämmi turniiridel toppama avaringis.

Kontaveiti turniirivõit tooks kümnekordselt tagasi

Riske ja Kontaveit pole kunagi varem ametlikel turniiridel kohanud, ent ameeriklanna on kahel korral mänginud Kaia Kanepi vastu. 2014. aastal alistas ta Eesti toonase esinumbri Madridi savi-liivaväljakul 6:7, 6:1, 6:2, aasta varem jäi aga Kanepile 2:6, 3:6 alla Wimbledoni turniiri 3. ringis.

Kontaveit alistas esimestes ringides mäletavasti Kasahstani esindava Jaroslava Švedova (WTA 67) 6:4, 7:6 ning kohaliku tennisisti Saisai Zhengi (WTA 72) 6:1, 6:2. Riske pidi veerandfinaali jõudmiseks enam vaeva nägema, aga sai samuti magusaid võite. Esmalt alistas ta 8. asetusega sakslanna Annika Becki (WTA 58) 6:7, 6:3, 6:2 ja sai siis jagu Taiwani esindajast Su-Wei Hsieh’st (WTA 93) tulemusega 3:6, 7:5, 6:1.

Lisaks homsele avamängule peetakse hiljem ülejäänud kolm veerandfinaali. Kontaveiti või Riske vastane tuleb paarist Eugenie Bouchard — Timea Babos ja teisel tabelipoolel on vastamisi esimese asetusega Agnieszka Radwanska — Qiang Wang ning Anna-Lena Friedsam — Katerina Siniakova.

Panustada saab Paf-i portaalis loomulikult ka turniiri võitja peale ja pole üllatus, et siin on hetkel suursoosik poolatar Radwanska (WTA 5), kelle koefitsient on 1.45. Kanada kaunitari Bouchardi (WTA 49) peale panustades saaks raha tagasi 6-kordselt ning Kontaveit ja ungarlanna Babos (WTA 70) on võrdse koefitsiendiga 10.00.