Sel nädalal kasutavad katsetamiseks võimalust kümned ja kümned koondised, sealhulgas kõik 24 EM-finaalturniirist osavõtjat! Põnevaid vastasseise on mitmel pool, nagu ka huvitavaid variante panustamiseks. Tõsi, kahjuks võib Euroopa kohal hõljuv terrorioht mängude toimumise suhtes oma mõju avaldada.

Haavatud kaitse võimsa ründeliini vastu

Reedestest mängudest on ehk huvitavaim finaalturniiri korraldajamaa Prantsusmaa külaskäik Amsterdami, kus EM-ilt üllatuslikult eemale jäänud Hollandil on kindlasti soov tõestada, et nad kuuluvad Euroopa tippseltskonda. Soosikuks on siiski külalised –prantslaste võidukoefitsient on 2.05, võõrustajatel 3.75 ja viigil 3.30.

Prantsusmaa peatreeneril Didier Deschampsil on vaja paika saada ründejoonis juhuks kui Karim Benzema koondisest eemaldamisotsust ei muudeta ehk valida Anthony Martiali, Antoine Griezmanni, Olivier Giroud, Andre-Pierre Gignac ja Kingsley Comani vahel. Huvitav on kindlasti näha ka Leicester City tänavuse hooaja ühe sangari N’Golo Kante debüüti.

Hollandi kaitseliin pole parimas koosseisuski heal tasemel, aga nüüd jäid Daryl Janmaat, Erik Pieters ja Ron Vlaar veel kõrvale vigastuste tõttu. Ehk siis võib piiluda näiteks “mõlemad meeskonnad löövad värava” koefitsienti (1.98) või uskuda Prantsusmaa ründejõudu ja händikäpiga 1:0 panustada külaliste vähemalt kaheväravalisele võidule (3.65).

Saksamaa inglaste vastu soosik

Laupäevane suurmäng on kindlasti Saksamaa — Inglismaa. Berliinis peetava kohtumise võibolla isegi üllatavalt suureks soosikuks on kodumeeskond — sakslaste võidukoefitsient on 1.63, Inglismaal koguni 5.75 ja viigil 3.75. Samas on teada, et Joachim Löwil on Saksamaa-puzzle ilmselt palju paremini juba koos kui kolleeg Roy Hodgsonil.

Inglased kaotasid ridamisi mängijaid vigastuste tõttu, tähtsad puudujad on kindlasti väravavaht Joe Hart ja kapten Wayne Rooney. Kaitseliinis on mitmeid mängupraktikata mehi ja poolkaitses hulganisti lahtiseid otsi. Rünnakule on Hodgsonil paisata Jamie Vardy ja Harry Kane, kel mõlemal rahvusvahelist taset vaja veel tõestada.

Löw viskas koondisest välja ööklubilase Max Kruse, viimase treeningu jättis vahele Mezut Özil ja trauma sai kapten Bastian Schweinsteiger. Kaitses saab vigastatud Benedikt Höwedesi ja Jerome Boatengi puudumisel võimaluse noor Jonathan Tah. Kas eksperimenteerimine toob lahtise mängu? Näiteks “üle 2,5 värava” koefitsient on 1.92. Samas oli tiimide viimane 0:0 viik 1982. aastal ja sellele panustades saaks raha tagasi 9,5-kordselt.

Tugev Poola võõrustab Soomet

Kui paljudel koondistel on veel katsetamise aeg, siis üks huvitav tiim on juba enam-vähem valmis EM-ile sõitma. Poola oli valikturniiril muljetavaldav, eriti rünnakul, lüües 33 väravat. Adam Nawalka hoolealused pidasid ühe maavõistluse juba kolmapäeval Poznanis, alistades Jakub Blaszczykowski väravast 1:0 Serbia. Nüüd tuleb Wroclawis vastu meie põhjanaaber Soome.

Poola on kindlalt selle mängu soosik, Paf-is on võidukoefitsient hetkel 1.45. Soome võit on 7.50 ja viik 4.20. Arvestades, et Poolal on ründavas valikus Robert Lewandowski, Ajaxi väravatemasin Arkadiusz Milik, Prantsusmaal heas hoos olev Kamil Grosicki ja ka kolmapäevase võiduvärava autor, siis ehk tasub otsida ka suureskoorilisi või händikäpiga panuseid.

Soome mängib esimest korda põhikoosseisuga uue peatreener Hans Backe käe all, aga koondise nimekiri paljastab kui ahtake on isegi Eestist nii palju suurema riigi mängijate valik. Suurel osal koondislastest pole klubides mängupraktikat ja kui on, siis tagasihoidlikes tiimides. Motivatsioon on kindlasti kõrgel, aga kas sellest võõrsil Poola klassiga meeskonna vastu piisab, on juba teine küsimus.