Legendaarseim Singapuri etapp pärineb mõistagi debüütaastast ehk kaheksa aasta tagant, kui toona Renault'd roolinud Nelson Piquet jr sõitis tiimikorraldust täites etapi algusfaasis seina, et 15.
stardipositsioonilt sõitu alustanud tiimikaaslasel Fernando Alonsol tekiks võiduvõimalused. Alonso lõpetaski etapi võitjana, kuid aasta hiljem sai nii Renault kui meeskonna käilakujud Flavio Briatore ja Pat Symonds karmid karistused.

Singapuri GP vaieldamatud soosikud on Mercedesed, kes on sel hooajal 14 võidukihutamisest võitnud koguni 13. Samas oli just Singapuri etapp hõbenooltele mullu täielik pettumus, sest Lewis Hamilton katkestas ja Nico Rosberg leppis vaid neljanda kohaga.

Ferrari naaseb võidulainele?
Mullu noppis Singapuris võidu Sebastian Vettel Ferraril, kellele see on seni üldse viimane etapivõit. Lisaks on Vettel Singapuris kolm korda võitnud Red Bullil, nii et nelja esikohaga on ta etapi ajaloo edukaim piloot.

Mercedese pilootide omavaheline võitlus on eriti veriseks läinud. Tänavu kuus etappi võitnud Hamilton edestab seitse sõitu võitnud Rosbergi vaid kahe punktiga. Viimased kaks etappi on Rosberg võitnud. Paf-i kihlveoportaalis on Hamiltoni vastasseisus Rosbergiga edu just britil, kes tiimikaaslast edestades tooks panustaja raha tagasi 1.60-kordselt. Rosbergi koefitsient on 2.20. Samas on Rosberg tänavu järjest uutes kohtades karjääri esimesi etapivõite noppinud. Ta kaotas isikliku võidusüütuse nii Bahreinis, Bakuu, Monzas, Sotšis kui Spa-s ning miks mitte ka Singapuris?

Singapuri Marina Bay tänavarada on vormel-1 sarjas kõige aeglasem. Rohked kurvid, küllaltki auklik tee ning niisked ja kuumad tingimused panevad rehvidele tohutu surve, mis võib endaga kaasa tuua ootamatuid üllatusi ka tugevamate leeris, nagu näitas mullune etapp. Ühtlasi tähendab see, et just Singapur on etapp, kus Mercedese võiduseeria võib otsa saada.

Võitja meeskonna ennustuses on peafavoriit küll Mercedes (1.45), kuid Red Bull (2.50) ei jää kaugele maha. Ennustajatele võib head tõotada ka Ferrarile (7.50) panustamine. Itaallaste au ja uhkus pole MM-sarjas küll terve aasta võidurõõmu maitsnud, kuid mullu kavaldas Vettel konkurendid üle nii kvalifikatsioonis kui põhisõidus ning Itaalia etapil saadud 3. ja 4. koht näitas, et Vettel ja Kimi Räikkönen on võimelised hooaja lõpufaasis veel võidurõõmu maitsma.

Kindlasti pakub palju põnevust seegi, mida suudab seekordsel etapil konkurendid korduvalt ja põhjalikult välja vihastanud Hollandi nolk Max Verstappen. Viimati 1997. aasta maailmameistrit Jacques Villeneuve'i mõrvariks ristinud 18-aastane Verstappen on viimasel kahel etapil tõesti peamiselt oma sõnadega silma paistnud: Belgias ei jõudnud ta punktidele ja Monzas oli seitsmes. Võrdluses tiimikaaslase Daniel Ricciardoga (1.55) on Verstappen Paf-i koefitsientide põhjal selge autsaider (2.30).