Kaks esmaspäeval Old Traffordil vastamisi minevat suurklubi vaevlevad nii mitmete probleemide käes. Tabeliseisu ja mänguvormi silmas pidades peaks inimesed rääkima Arsenal — Bournemouth, Watford — Tottenham või siis loomulikult teisipäevasest Leicester — Manchester City kohtumistest. Aga ei — kõigi huulil on kaotustespiraali sattunud ManU ja päästemissioonil Chelsea.

Hiddink vs. van Gaal

Kõiki suurklubide probleeme siin lahata ei jõua. Chelsea päästeingliks toodud peatreener Guus Hiddink sai laupäeval teada kui raske tema roll on, kui meeskond kodus Watfordi vastu enamat 2:2 viigist ei suutnud. Ja kas esmaspäeva õhtuks on Manchester Unitedi treeneripingil enam Hiddinki kaasmaalane Louis van Gaal või mitte, on omaette küsimus.

Koefitsiendid soosivad küll veidi kodumeeskonda — ManU võit on 2.60, Chelsea oma 3.00 ja viik 3.25. Ehkki põhjust selliseks soosinguks näikse vähe olevat. United pole võidurõõmu maitsnud juba 21. novembrist saadik ja Old Traffordi kodupubliku jaoks on see aeg veel kaks nädalat pikemgi. Viimati kaotas ManU kodus Norwichile 1:2 ja liigas ollakse nüüd viis mängu võiduta.

Lähiajalugugi räägib Chelsea kasuks. Viimasest kümnest omavahelisest mängust kõigi sarjade peale on ManU võitnud ühe ja londonlased viis ning Old Traffordil nähti esmaspäevase duelli puhul koduvõitu viimati 2011. Tõsi, tänavu esines ManU kuni viimase ajani kodus suhteliselt hästi ja Chelsea on kogu liiga üks kehvemaid külalismeeskondi.

Mõlema klubi üheks probleemiks sel hooajal on väravate löömine või siis pigem võimaluste loomine ja nende kasutamine. Chelsea — ja lõpuks ka Diego Costa — püss on küll viimaste mängudega veidi paukunud, aga ManU on kindlasti teistmoodi proovikivi kui Sunderland ja Watford. Nii et väravavaese mängu ootajaid peaks teadma, et “alla 0,5” koefitsient on 8.00 ja “alla 1,5” 3.00.

Watford noolib esinelikukohta

Enne kahe suurklubi kohtumist mängivad esmaspäeva päeval Londoni lähedal kaks heas hoos meeskonda ehk Watford võõrustab Tottenham Hotspuri. Liigatabelis vastavalt 7. ja 4. kohal asuvate tiimide vahe on vaid kolm punkti ja värskelt esinelikusse tõusnud Spurs ei taha kindlasti endale sinna konkurenti.

Koefitsiendid eelistavadki külalisi — Tottenhami võit 2.10, koduvõit 3.46 ja viik 3.40. Alahindamisest vaevalt juttu saab olla, sest Quique Floresi treenitav Watford tegi laupäeval võõrsil viigi Chelseaga ja võitis enne seda neli kohtumist järjest. Samas on Tottenham kaotanud üldse vaid kahel korral liigas ja neist võõrsil viimati hooaja avavoorus!

Omavahelisi vastasseise pole muidugi lähiajaloost liiga palju, aga viimati kohtuti 2012. aasta jaanuaris just Vicarage Roadil kui Spurs Inglismaa karikasarjas raske 1:0 võidu sai. Kindlasti tasub silmas pidada mõlema meeskonna väravakütte, sest Odion Ighalo (skoorimiskoefitsient 3.00) on Watfordi heaks resultatiivne olnud juba viies kohtumises järjest ning Tottenhami Harry Kane’gi (2.35) on kahe viimase mänguga saanud kirja kolm tabamus.

Kaks Cityt jagavad tähtsaid punkte Leicesteris

Liigavoor jätkub teisipäeval kui õhtu ainsas kohtumises lähevad vastamisi esikolmikusse kuuluvad Leicester City ja Manchester City. Nagu juba kombeks, ei usu koefitsiendid liigaliidri edu jätkumisse, sest kuigi Leicester mängib kodus, on nende võidu koefitsient 4.25. Viigile panustades saaks raha tagasi pea neljakordselt (3.95) ja City võit on “vaid” 1.84.

Cityl on võimalus liidriks tõusta, lootes, et Arsenal ei võida esmaspäeval kodus Bournemouthi. Leicester aga soovib kindlasti saavutatud kohast kinni hoida ning ka kiirelt võitude teele naasta, pärast valusat 0:1 allajäämist laupäeval Liverpoolile. Leicesteri viimane võit City üle pärineb tosina aasta tagant, viimased neli omavahelist mängu on kõik kuulunud “taevasinistele”.

Liverpooli vastu lahkus Leicester esmakordselt sel hooajal platsilt väravaid löömata, aga City logisev kaitse sai jälle tagasilöögi kui kapten Vincent Kompany tagasitulek jäi uue vigastuse tõttu vaid 9-minutiliseks. Samas sai peatreener Manuel Pellegrini nädalavahetuse kindlas 4:1 võidumängus Sunderlandi üle, lubada endale luksust anda Sergio Aguerole puhkust.