Järgmine klubi, kes üritab peatada Inglismaa tabeliliidri Manchester City edukäiku, on Liverpool. Meeskondade vastasseisus pole sellist tulisust või ajalugu nagu Liverpooli ja Manchester Unitedi vahel. Ka liigatabelis on tiimide vahe üheksa kohta ja üheksa punkti, ent suureks mänguks kvalifitseerub laupäevaõhtune kohtumine kindlasti.

City enam kui poolteist kuud kaotuseta

City viimase kahe kuu saldo on muljetavaldav — kaheksast oktoobris-novembris kõigis sarjades peetud mängust on võidetud kuus ja viigistatud kaks. Seda väravate vahega 23:6 ja siin sisalduvad ka kaks väravateta viiki. Taolise resultatiivsuse kõrval peab Liverpool leppima tõsiasjaga, et on kogu hooajal vaid kahel korral suutnud mängus enam kui kaks väravat lüüa.

City mängib kodus, seega suvel Liverpoolist Manchesteri siirdunud Raheem Sterling peab suuremat vilekontserti kartma alles 1. märtsil. Vastassuunas liikunud James Milner võetakse aga Etihadi staadionil kindlasti soojalt vastu. Kodumeeskonna võidukoefitsient on 1.63, külalistel 5.50 ja viigil 4.10. Nii mullu kui tunamullu võitis City kodus, ent kaotas võõrsil.

Statistika annab mõningaid vihjeid veel võimalikele panustele. Viimati suutis üks meeskondadest oma värava puhtana hoida pea neli aastat tagasi ehk võib vabalt vaadata erinevaid “mõlemad meeskonnad skoorivad” variante. Viimati löödi alla kolme värava omavahelises liigamängus novembris 2011 — “üle 2,5 värava” on hetkel koefitsiendiga 1.79.

Juve loodab Milani-vastast võiduseeriat jätkata

Ka Itaalias mängitakse nädalavahetusel üks suur mäng kui Torinos lähevad vastamisi Juventus ja AC Milan. Isegi Serie A liigatabelis hakkavad klubid põhjamudast lõpuks eeldatud positsioonidele lähenema, paiknedes kenasti järjestikku 6.-7. kohal, Milan kahe punktiga ees. Omavahelistes mängudes asub lähiajaloo näitel aga väga suur eelis kodumeeskonna poolel.

Juve on viimased viis omavahelist liigamängu kõik võitnud ja Torinos kaotati viimati märtsis 2011! “Vana Daami” koduvorm pole ka sel hooajal paha, sest pärast avavooru kaotust Udinesele tuli kaks viiki ja nüüd juba kolmemänguline võiduseeria. Nii et tabeliseis on üks, aga need faktid tõestavad, miks Juventuse võidukoefitsient on 1.58, Milanil 6.60 ja viigil 3.80.

Samas ei tohi AC Milani ka liiga kergekäeliselt maha kanda, sest liigas ollakse juba viis mängu järjest kaotuseta ning selle seeria sisse mahuvad ka võõrsilt viik Torino FC-ga ja 3:1 võit Rooma Lazio üle. Milaanolaste võimalustele võib anda hoogu juurde ka tõsiasi, et Juve meestest said Gianluigi Buffon, Mario Mandžukic, Martin Caceres ja Stephan Lichtsteiner hiljutiste koondisemängude ajal vigastada ning võivad mitte osaleda.

La Corunas toimub Galiitsia derby

Hispaanias peetakse lisaks “El Clasicole” ka teine väiksema mastaabiga ajalooline lahing, sest Galiitsia derby’s kohtuvad laupäeval Deportivo La Coruna ja Celta de Vigo. Meeskonnad on ajalooliselt väga võrdsed — La Liga kohtumistes on võitude seis 24-23 Deportivo kasuks, mullu aga võitis mõlemad mängud Celta. Et tänavusel hooajal on külalised hetkel 4. ja võõrustajad 9. kohal, siis seda kinnitavad koefitsiendidki: Deportivo võit 3.10, viik 3.40 ja Celta võit 2.30.

Inglismaalt vaatleme veel laupäevast Evertoni ja Aston Villa vahelist kohtumist. Koduvõit on koefitsiendiga 1.52, viik 4.20 ja Villa edu 6.75. Külalised said küll eelmises voorus väärtusliku viigi liider Cityga, aga võidurõõmu pole maitstud avavoorust saati.

Tasub meeles pidada, et eelmises kodumängus kõmmutas Everton Sunderlandi võrku koguni kuus palli. Samas on huvitav vihje ehk seegi, et viimasest 13 omavahelisest mängust on koguni 7 lõppenud viigiga, ja mitte ükski väravateta.

Kõik jalgpalli koefid kehtisid artikli kirjutamise ajal.

Jalgpalli mängudele saad teha panuseid Pafi spordiennustuse lehel