Kahe viimase olümpia finaali kordusmatšis on USA Hispaania vastu selge favoriit. Paf-i kihlveoportaalis on koefitsiendid 1.08 vs 9.50 USA kasuks, mis on ka loogiline, sest USA pole veel kordagi suutnud olümpiamängudel USA-d üle mängida.

USA püsib senise turniiri käigus kaotuseta, kuid kindlate võitude vahele on sattunud matše, kus nad on vastastega tõsiselt hädas olnud. Viimastes alagrupivoorudes Prantsusmaa ja Serbia vastu teenisid ameeriklased vaid kolmepunktilise võidu. Veerandfinaalis olid ameeriklased 105:78 üle Argentinast, kelle legendaarne kaardivägi eesotsas Manu Ginobiliga otsustas kaotuse järel koondisekarjääri lõpetada.

Hispaania koondis on oma vana kaardiväega vaikselt käivitunud, kuid turniiri jooksul aina paremasse vormi kerinud. Valitsevad Euroopa meistrid alustasid turniiri kaotustega Horvaatiale ja Brasiiliale, kuid viimased neli mängu on võidetud keskmiselt enam kui 30 punktiga.

USA jaoks on Hispaania taltsutamise puhul põhiküsimus, kuidas suudetakse hakkama saada Pau Gasoli ja Nikola Miroticiga. Kerge terviserikkega kimpus Gasol on keskmiselt visanud 17 punkti mängus ja seda suurepärase 56,3% visketabavusega. Mirotic tegi hiilgava partii veerandfinaalis Prantsusmaa vastu, kui viskas 23 punkti.

Hispaania koondise poolehoidjatel tasub Paf-i portaalis panustada händikäp süsteemis, sest kui Hispaania kaotab alla 13,5 punktiga, saab panustaja raha tagasi 1.90 kordselt. Senise turniiri käiku arvestades tundub loogiline, et USA-l ei õnnestu oma paremust väga suurelt maksma panna.

Austraalia noolib esimest medalit

Teine poolfinaal on korvpallisõprade jaoks kindlasti suurem üllatus, kuigi Austraaliat peeti juba turniiri eel suure potentsiaaliga meeskonnaks ning Serbia on viimastel aastatel olnud võimeline kõigiga võrdselt mängima. Mängu favoriit on Austraalia, kelle koefitsient on Paf-i portaalis 1.52 Serbia 2.55 vastu. Austraalial on tõestamist kuhjaga, sest viimasest 11 OM-ist koguni on nad koguni kümnel jõudnud veerandfinaali. Medalit Austraalial seni pole.

Alagrupifaasis vaid USA-le alla jäänud austraallased klohmisid kaheksa hulgas mängujuhi Patty Millsi vedamisel Baltikumi korvpallikuningaid leedulasi 26 punktiga. Alagrupifaasis olid meeskonnad samuti vastamisi ja siis sai Austraalia samuti Patty Millsi 26 punkti toel 95:80 võidu.

Serbia kasuks võib poolfinaalis mängida efektiivsem pink. Veerandfinaalis kolme punktiga Horvaatia alistanud serblastele on vahetusmängijad toonud keskmiselt 44,3 punkti mängus. Austraalia puhul on see number 29,3 punkti, mis isegi nii kõrge taseme mängijate puhul võib turniiri seitsmenda mängu otsustavatel minutitel saatuslikuks saada.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Olümpiamängude koefitsiendid ja kampaaniad leiad Pafi spordiennustuse lehelt.