Jalgpallipühamus Wembley’l lähevad pühapäeval vastamisi Liverpool ja Manchester City, et traditsiooniliselt selgitada hooaja esimese tähtsa trofee võitja. Jah, muidugi peetakse augustis ka superkarikamängu, ent enamikele Inglismaa klubidele on too lihtsalt üks hooajaeelne sõprusmäng.

Liverpool jahib juba üheksandat karikavõitu

Liigakarikas (League Cup või sel hooajal sponsori järgi Capital One Cup) pandi esmakordselt mängu 1960. aastal ja erinevalt Inglismaa karikavõistlustest tohivad sellest osa võtta vaid nelja profiliiga 92 klubi.

Ülekaalukalt edukaim klubi läbi sarja ajaloo on just Liverpool, kes läheb pühapäeval püüdma juba üheksandat karikavõitu! Ses tabelis järgnevad Aston Villa ja Chelsea 5 võiduga, Manchester City’l on 3 esikohta. Mõlemal tänavusel finalistil on turniiriga ka värskeid meeldivaid mälestusi — Liverpool sai karika oma valdusse 2012., City 2014. aastal.

Paf-i koefitsiendid eelistavad hetkel Cityt — “taevasiniste” võit on 2.30, Liverpoolil 3.20. Muidugi on ka variant, et mäng läheb lisaajale või penaltideni. Ennustades praegu, et üks või teine meeskond võidab lisaajal, siis oleksid koefitsiendid vastavalt 13.00 ja 15.00 ning penaltiseeria puhul 13.00 ja 13.50.

Nädala sees olid mõlemad klubid edukad eurosarjades. City alistas kolmapäeval võõrsil kindlalt Kiievi Dinamo 3:1 ja Liverpool paljude eestlaste kurvastuseks päev hiljem FC Augsburgi 1:0. Kumbki meeskond ei näidanud midagi säravat, ent City jättis kesknädala põhjal siiski parema mulje. Ainsas tänavuses omavahelises mängus alistas Pool võõrsil City 4:1 ja juba järgmisel kolmapäeval minnakse jälle liigamängus vastamisi.

Arsenal läheb Old Traffordile soosikuna

Mõned tunnid enne liigakarikafinaali peetakse Inglismaal veel üks suur mäng kui Old Traffordil põrkuvad Manchester United ja Arsenal. Hoolimata neljapäevasest 5:1 koduvõidust Euroopa Liigas, on ManU võidukoefitsient viimaste päevadega vaid halvenenud ja on hetkel 3.30. Arsenali võit oleks 2.30 ja viigi puhul saaks raha tagasi 3,3-kordselt.

2015. aastal kohtusid meeskonnad kolm korda, kahel puhul võitis Arsenal, korra lepiti viiki. Erinevalt kodumeeskonnast, tuli Arsene Wengeri hoolealustel eurosarjas mõru pill alla neelata, kui Barcelona nad teisipäeval selgelt üle mängis. Liigas on Arsenal saanud küll kaks võitu järjest, ent enne seda oldi neli kohtumist võiduta.

United näitab nii ebastabiilselt mängu, et nende vormi kohta on võimatu midagi ennustada. Võidud, viigid ja kaotused vahelduvad ning esituste kvaliteet kõigub. Viimase nädalaga on küll nopitud 3:0 ja 5:1 võidud, ent vastased olid — kogu lugupidamise juures — Shrewsbury Town ja FC Midtjylland.

Madridi-derby ja Juve — Inter

Põnevust jagub mujalegi Euroopasse. Laupäeval peetakse Hispaanias järjekordne Madridi-derby, kus sel korral võõrustajaks Real. Liigatabelis on Atletico punktiga ees, aga koefitsiendid räägivad soosikuseisusest teist keelt — Reali võit 1.78, Atletico oma 5.00 ja viik 3.60.

Viimasest kümnest omavahelisest kohtumisest — mis kõik peetud aastatel 2014-15 — võitis Atletico neli ja Real vaid kaks. Tänavuse hooaja esimene vastasseis jäi oktoobris 1:1 viiki. Kes usub Reali edusse ja valgesärkide snaiprite täpsusesse, siis võib meeles pidada ka Cristiano Ronaldo (2.10) ja Karim Benzema (2.50) väravalöömise koefitsiendid.

Itaalias kohtuvad pühapäeval samuti kaks suurt ja ehkki Torino Juventuse võiduseeria katkes eelmisel nädalal, peetakse Serie A koduplatsil mängivat liidrit suursoosikuks. Juve võidukoefitsient on 1.60, Milano Interil 6.40 ja viigi puhul 3.70. Täpselt kuu aega tagasi sai samuti Torinos toimunud Itaalia karika poolfinaali avamängus 3:0 võidu Juventus.