Paljude asjatundjate arvates üks läbi aegade põnevamaid ja ootamatusi täis hooaja avapool lõpetati Arsenali juhtimisel (39 punkti). Londonlastega samal pulgal on Leicester City, järgnevad Manchester City (36) ja Tottenham Hotspur (35). Esineliku järel on vaid kahe punkti sees juba kuus meeskonda: Crystal Palace, Manchester United, Liverpool, West Ham, Watford ja Stoke.

West Hami jaoks autoriteete pole

Huvitaval kombel alustab uut vooru — ja ka uut aastat — sama meeskond, kes eelmise kolmapäeva hilisõhtul lõpetas. Ehk siis 2015. aasta viimases mängus Sunderlandi 1:0 võitnud Liverpool astub laupäevases avamängus väljakule juba Londonis, West Ham Unitedi vastu. Koefitsiendid on selgelt kaldu külaliste poole: koduvõit 4.05, viik 3.50 ja Liverpooli võit 1.97. Lähiajalukku vaadates võiks Hammersite poolehoidjad aga palju rõõmsamad olla.

Augusti lõpul alistas West Ham Liverpooli võõrsil koguni 3:0, lisaks on Slaven Bilici hoolealused tänavu jagu saanud ka Arsenalist, Manchester Cityst ja Chelseast ning mänginud viiki Manchester Unitediga ehk siis mingit autoriteedikartust sel tiimil küll pole. Kodusel Boleyn Groundil ollakse kaotuseta juba 7 järjestikust mängu ning liigas pole 6 kohtumist kaotusekibedust tuntud — tõsi neist 5 mängu lõppesid viigiga.

Liverpool naases võitude teele kahe 1:0 võiduga ja peab tänama Christian Benteket saadud kuue punkti eest. Et Belgia ründaja kolmandat mängu järjest skoorib, sellele panustades oleks koefitsient 2.67. Või siis kui arvestada, et Liverpool tänavuse hooaja kaheksast võidust 5 tulid seisuga 1:0, siis sellise resultaadi koefitsient on 7.00.

Liider kodumängus suursoosik

Laupäeval on Londonis teisigi põnevaid mänge, näiteks võõrustab värske liigaliider Arsenal Newcastle Unitedit. Koefitsiendid on kogu vooru väikseimad või siis suurimad, kuidas võtta. Arsenali võit 1.29, viik 5.80 ja külaliste edu 10.75.

Pole ka üllatav kui vaadata, et viimase 15 aasta jooksul on meeskonnad kohtunud erinevates sarjades 33 korda ning Arsenal on neist võitnud 21 ja Newcastle 3 mängu. Viimati sai Kirde-Inglismaa uhkus Arsenalist jagu 2010. aasta novembris, just Emiratesi staadionil, ent sealt alates on Arsene Wengeri treenitavad noppinud 8 võitu järjest.

Augustis tõi Arsenalile 1:0 võidu Fabricio Coloccini õnnetu omavärav. Tasub ka arvestada, et laupäevane võõrustaja on kogu liiga teiseks parem kodumeeskond Man City järel ning et Newcastle on omale võõrsil mängides koguni 20 väravat lubanud lüüa. Tänavust ootamatusi täis hooaega arvestades võib see kõik muidugi tähendada üllatustulemust.

Kas Swansea üllatab jälle Unitedit?

Veel üks üllatava lähiajalooga mäng peetakse laupäeval Old Traffordil, kui Manchester Unitedit külastab Swansea City. Viimased viis kohtumist nende meeskondade vahel andsid ManU-le ühe ja Swanseale neli võitu! Ja kõik pisema klubi võidud tulid tulemusega 2:1, näiteks ka tänavu kodumängus või siis mullu Manchesteris.

Kumbki meeskond ei tundu erilises vormis olevat, sest Swanseal on viimasest kuuest mängust üks võit ja kaks löödud väravat, samas kui ManU-l on vastavad numbrid null ja kolm. Unitedi võidukoefitsient on siiski 1.55, Swanseal koguni 7.00 ja viigil 4.00. Kes aga soovib Swansea 2:1 võitu ennustada, siis siin saab raha tagasi 25-kordselt.

Pühapäevalgi mängitakse jalgpalli ning Liverpoolis kohtuvad Everton ja Tottenham. Ehkki meeskondi lahutab liigatabelis 7 kohta ja 11 punkti, on koefitsiendid vägagi võrdsed: koduvõit 2.65, viik 3.55, külaliste edu 2.62. Augustis mängiti Londonis väravateta viiki.

Viimasest kuuest omavahelisest mängust pole Evertoni saanud võitugi, Spursil on neid kolm. Ka hetkevorm räägim külaliste kasuks — Tottenhamil käimas kolmemänguline võiduseeria, samas kui Evertoni viimase kuue mängu saldo on võit, kaks viiki ja kolm kaotust, ehkki vastased tulid peamiselt tabeli alumiselt poolelt.