Barcelonal on 88, Realil 87 ja eelmise nädala kaotusega Levantele kullalootused minetanud Madridi Atleticol 85 punkti. Statistikud on välja uurinud, et üheksal korral on Barcelona viimase vooru eel olnud tabeliliider nii, et mõni konkurent võib mööduda. Ja kõigil üheksal juhul suutis Barcelona finišijoone esimesena ületada! Halvad uudised Reali jaoks…

Suarezel kirjas 11 tabamust 4 mänguga

Laupäevastes mängudes kohtub Barcelona võõrsil Granadaga ja Real külastab La Coruna Deportivot. Vastastel pole praktiliselt midagi mängus, aga Hispaanias on avalik saladus, et tiitli või püsimajäämise nimel heitlevad klubid “motiveerivad” viimastes mängudes oma lähikonkurentide vastaseid. Kas neid nn. “boonuseid” tänavugi makstakse, pole muidugi teada.

Granada kindlustas eelmisel nädalavahetusel magusa 4:1 võiduga Sevilla üle liigasse püsimajäämise. Barcelona vastu on klubil tunamullusest hooajast isegi ette näidata 1:0 koduvõit, ülejäänud viimase viie hooaja kaheksa mängu lõppesid Barca võiduga, seda väravate vahega 27:5.

Olukorra, kus Barcelona praegu on, tingis tiitlikaitsja kolm järjestikust kaotust aprillis. Kui neile lisandus kaotus UEFA Meistrite Liiga veerandfinaalis Atletico vastu, tundus, et hooaeg on äkki kokku varisemas. Ent Barca on Barca — neli võitu järjest, üldseisuga 21:0 ja kõik on endiselt “blaugranade” endi kätes.

Koefitsiendid on muidugi sellised, mida tihti ei näe — Granada koduvõit 25.00, Barca edu vaid 1.10 ning viik 9.00. Isegi 4:0 händikäpiga oleks külaliste võidukoefitsient vaid 4.50. Tasub mainida ka ilmselt liiga väravakuningaks kroonitava Luis Suareze koefitsienti — 1.41 kui ta laupäeval täpne on. Mis tundub ju loogiline, arvestades et uruguailane on neljamängulise võiduseeria käigus löönud 11 väravat!

Real peab võitma ja lootma

Realil pole palju muud teha kui võita oma kohtumine La Corunas ning loota, et Barcelona libastub Granadas. Kui Barca juhtub kaotama ja Real vaid viiki mängib, siis võrdsete punktide korral on eelisseisus tiitlikaitsja. Omavahelised mängud lõppesid tänavu 1:1, aga väravate vahe neis kahes mängus on 5:2 Barcelona kasuks.

Real on muidugi teinud kõik endist sõltuva, et olukord nii pingeliseks ajada — 11 järjestikust võitu ja vaid üks kaotus 2016. aastal. Viimastel aegadel on võidud tulnud raskelt ja lõpuminutitel, ent siiski. Deportivol on samas käsil kohutav poolaasta, sest 1. jaanuari 6. kohalt ollakse tänaseks pudenetud 13-ndaks. 2016. aasta sisse mahub — uskumatu küll — vaid kaks liigavõitu!

Pühapäeval saadi aga magus 2:0 võit Villarreali üle ja ehk lisab see kodusel Riazori staadionil hooaja lõpetamiseks veidi lisamotivatsiooni. Tõsi, viimasest kümnest omavahelisest mängust on 9 võitnud Real ja üks lõppes viigiga… Reali võidukoefitsient laupäevaks on 1.20, Deportivol 13.00 ja viigil 7.50.

Muidugi ei tasu unustada, et Reali selja taga hiilib nende UEFA Meistrite Liiga finaalivastane Atletico, kes laupäeval võõrustab Vigo Celtat. Panustamise juures on kindlasti oluline ka tõsiasi, et Atletico — Celta mängu alguseks on Reali ja Barca vahekorrad juba selgunud. Igal juhul on Paf-is hetkel järgmised koefitsiendid: Atletico võit 1.90, Celta oma 3.90, viik 3.75.