C-alagrupis toimuva vastasseisu keskne figuur on vaieldamatult Manchester City peatreener Pep Guardiola, kelle mängija- ning treenerikarjääri senised olulisemad hetked on möödunud just Barcelona klubis. Meistrite liiga võitjaks on Guardiola Barca särgis tulnud nii mängijana (1992. aastal) kui treenerina (2009. ja 2011. aastal).

Suure tõenäosusega tervitavad Barcelona fännid "kadunud poega" suure heldimusega, sest meeskonna peatreenerina võidetud 14 karikat teevad Guardiolast Kataloonia suurklubi edukaima juhendaja. 2014. aastal Barcelona peatreeneritoolile istunud Luis Enrique juhendamisel on auhinnakappi lisatud kaheksa karikat.

Omavahelistes mängudes pole Barcelona seni Manchester City'le armu andnud ning on võitnud kõik neli kohtumist. Nii 2014. kui 2015. aastal sai Barcelona City'le saatuslikuks Meistrite liiga kaheksandikfinaalis.

Käimasolevat hooaega on Barcelona alustanud kindlalt: Borussia Möchengladbachist saadi võõrsil jagu vaid 2:1, kuid Glasgow Celticut kostitati koduplatsil koguni seitsme vastuseta jäänud väravaga. City kaotas Celticu vastu punkte, kui tuli Šotimaal kolm korda kaotusseisust välja ning leppis lõpuks 3:3 viiki.

Koduliigas on senise hooaja vältel edukam olnud City, kuid kuue järjestikuse võidu järel on Guardiola juhendatav meeskond kahest viimasest mängust teeninud vaid ühe punkti. Barcelona on Hispaania kõrgliigas kaheksa kohtumisega vastaseid kostitanud koguni 26 väravaga, kuid viie võidu kõrvale teenitud üks viik ja kaks kaotust tähendavad, et tabelis hoitakse Madridi klubide ja Sevilla järel alles neljandat kohta.

Paf-i kihlveoportaalis on 17 Meistrite liiga kodumängu kaotuseta püsiv Barcelona veenev favoriit võidukoefitsiendiga 1.50. Viigi koefitsient on 5.00 ja Manchester City võit toob mängijale ühe euro vastu kuus eurot.

Argentina kuldkoibade vastasseis

Väravalööjate sekstsioonis on oodata põnevat argentiinlaste vastasseisu. Karjääri jooksul 86 Meistrite liiga väravat löönud Lionel Messi tabamus on hinnatud koefitsiendiga 1.72. Messi jagab kahe alagrupivooru järel Meistrite liiga väravaküttide edetabeli liidrikohta, sest alustas hooaega kübaratrikiga Celticu vastu.

Pisut suurem risk oleks ennustada City argentiinlase Sergio Agüero tabamust (koefitsient 3.00). Koduliigas on Agüero jalg tänavu terav olnud, sest kaheksa vooru järel jagab ta Premier League'i väravalööjate tabelis viie tabamusega kolmandat kohta. Meistrite liigas on tal sarnaselt Messiga kirjas kolm tabamust. Agüero vormistas oma kübaratriki kohtumises Borussia Möchengladbachi vastu.

B-alagrupis võib Meistrite liiga ajalugu teha Itaalia klubi Napoli, kellel on võimalus juba kolmanda vooru järel kindlustada koht 16 parema seas. Nii varases faasis pole see ühelgi Meistrite liigas osalenud võistkonnal seni õnnestunud.

Esimeses kahes voorus Benficat ja Kiievi Dinamot võitnud itaallased võõrustavad kolmapäeval Istanbuli Besiktast ja edasipääsuks peab Napoli võidu noppima ning lootma, et Dinamo ja Benfica lepivad samal ajal viiki. Samas on Napoli võidu korral ilmselt nii või teisiti ühe jalaga kaheksandikfinaalis, sest Meistrite liiga alagrupiturniiri kolme võiduga alustanud meeskondadest pole keegi suutnud ülejäänud kolme matšiga oma edasipääsu ära puterdada.

Napoli on koduplatsil kõva pähkel

Napoli on Paf-i portaalis võidukoefitsiendiga 1.41 kindel favoriit. Selleks on ka põhjust, sest meeskond pole Euroopa klubisarjades koduväljakul viimases 18 matšis pidanud kaotajana väljakult lahkuma. Enamgi veel: viimasest viiest kodumängust neljas on nad vastase puuri löönud vähemalt neli palli.

Kui viigi koefitsient on Paf-i portaalis 5.00, siis Besiktasi võit tooks panustajale raha tagasi 8.65-kordselt. Türklastel pole juba seitse aastat õnnestunud Meistrite liigas võõral väljakul võitu teenida. Üleüldse on neil võõral väljakul 11 kaotuse kõrvale panna vaid kaks võitu ja kolm viiki.
Napoli tundub selles kohtumises nii kindel favoriit, et võitja ennustuse kõrval tundub majanduslikult kasulikum händikäpi ennustus, mille kohaselt alustaks Napoli kohtumist 0:1 kaotusseisust. Selle ennustuse koefitsient on 2.00.

Samas, Türgi jalgpalli tulihingeliste fännide jaoks tundub Besiktasi lähiajalukku süüvides põneva variandina ennustus, mille kohaselt lööb külalismeeskond esimese värava ja võidab matši (koefitsient 8.50). Besiktas on Meistrite liigas algedu erakordselt hästi suutnud hoida. Nad on klubi ajaloos kümnes kohtumises juhtima läinud ning nendest mängudest koguni kaheksa lõpuks võitnud.
Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.

Pafi spordiennustuse koefitsiendid leiad siit.