Neljas suurliigas — Inglismaal, Saksamaal, Hispaanias ja Saksamaal — jääb tiimidel pidada 6-7 kohtumist ning “jahimeestel” on viimane aeg liidriga vahet vähendada. Inglaste ja sakslaste juures peavad teisel kohal paiknevad klubid pühapäeval üliolulise lahingu tugeva ja esinelikukohta ihkava vastasega.

Schalke võõrustab Borussiat

Saksamaa Bundesligas on neljast tippliigast väikseim vahe esiduo vahel — Müncheni Bayern edestab Dortmundi Borussia viie punktiga. Nädala viimasel päeval külastab viimane aga Gelsenkirchenit. Sealne Schalke 04 paikneb küll seitsmendal tabeliastmel, ent on pronksist vaid nelja ja UEFA Meistrite Liigat tähistavast neljandast kohast vaid ühe punkti kaugusel.

Harva näeb ideaalis küllalt võrdsete meeskondade juures selliseid koefitsiente — kodumeeskonna võit on 4.50, viik 3.80 ja külaliste võit vaid 1.77. Muidugi, Borussia pole 2016. aastal veel üheski sarjas 17 mänguga kaotusekibedust tundnud, aga neljapäeval eurosarjas Liverpooli vastu ei saadud kodus enamat 1:1 viigist. Schalke saab keskenduda ainult liigamängudele, sest välja kukuti nii Euroopast kui kodusest karikasarjast.

Viimaste omavaheliste mängude võrdlus eelistab samuti kergelt Borussiat, ehkki näiteks mullu jäädi võõrsil 1:2 alla. Huvitava vihjena, et kui need kaks klubi just 0:0 ei mängi, siis löödi viimase viie aasta jooksul alati kahe peale üle kahe värava mängus. Koefitsiendid muidugi arvestavad seda — üle/alla 1,5 värava on vastavalt 1.19 ja 4.50.

Tottenham soovib ajalookulgu muuta

Kui pühapäeval Bundesliga mäng vaadatud, on paras aeg sättida pilgud Inglismaale, sest seal kohtuvad Tottenham Hotspur — Manchester United. Spurs on liider Leicester Cityst seitsme silma kaugusel ja United noolib UEFA Meistrite Liiga kohta, millest neid lahutab vaid üks punkt.

Viimaste aegade etteastete põhjal pole üllatus, et põhja-londonlased on selged soosikud. Võõrustajate võidukoefitsient on 1.90, ManU-l 4.25 ja viigi puhul 3.60. Aga… alati on mõni aga.

Selle paari puhul tuleb mängu tõeline statistikapomm — Spurs pole Unitedit kodus võitnud alates 2001. aastast! Viimased 14 mängu White Hart Lane’il on tootnud 6 viiki ja 8 külaliste võitu. Veelgi põnevam, et need 6 viiki on tehtud viimase 8 kohtumise jooksul. Aastad pole kindlasti vennad, aga ajalugu tuleb ka arvestada.

Spurs vajab võitu ja seeläbi ka väravaid kui õhku, ent Mauricio Pochettino käe all pole kolmes kohtumises “punaste kuradite” võrku ühtegi palli saadetud. Siia sobib siis vihjeks, et Harry Kane’i väravalöömise koefitsient on 2.18.

Kaks Itaalia suurt vastamisi San Sirol

Itaalias sarnast vastasseisu päriselt pole, kus liidri jälitajad mõne tippmeeskonnaga kohtuksid, aga põneva lahingu leiab laupäevasest voorust siingi. AC Milan võõrustab kodusel San Sirol tabelijuht Torino Juventust ning ehkki milaanolasi lahutab esikolmikust juba 14 punkti ehk Meistrite Liiga šansid on vaid teoreetilised, siis kahe Itaalia suurima ja rikkaima vastasseis kütab alati kirgi.

Ajalugu näitab Juventuse kerget üleolekut enam kui 250 peetud mängu juures, ent eriti võimas on torinolaste paremus olnud viimastel aastatel. Milan on rivaalidele alla jäänud juba seitsmes järjestikuses kohtumises! Kui ennustada, et nii juhtub laupäevalgi, saaks raha tagasi kahekordselt. Milani võidukoefitsient on 4.10 ja viigil 3.10.

Juventus on Seria A-s kaotuseta juba alates oktoobrist, samas kui Milan pole neli mängu järjest võidurõõmu maitsnud. Huvitava tõsiasjana mainigem, et tegu pole tänavuse viimase omavahelise kohtumisega, sest vastasseis jätkub 21. mail, kui samad meeskonnad kohtuvad Itaalia karikafinaalis.