Kui vaadata senisele EM-ile tagasi, siis võiks oodata, et need kaks tiimi pakuvad vutisõpradele tõeliselt põneva etenduse. Või kui mitte põneva, siis kindlasti vaatemängulise. Nii Wales kui Belgia oskavad ja tahavad mängida kiiret jalgpalli ning on eriti võimsad vasturünnakutel. Kui eeldada kiirust mõlemas suunas, siis loodetavasti näeb väravaidki.

Väravaterohkusele head koefitsiendid

Wales ja Belgia on nii ajaloos kui viimastel aastatel küllalt võrdväärsed vastased olnud. Võitude seis on kolme viigi juures 5:4 Belgia kasuks. Viimasel neljal aastal kohtuti väga tihedalt, sest nii MM- kui EM-valikturniiril oldi samas grupis. 2012 võitis Belgia 2:0, järgmised kaks kohtumist lõppesid viigiga ning viimase EM-valikmängu võitis Gareth Bale'i väravast 1:0 Wales.

Gareth Bale skoorib, aga Belgia võidab – 6.74. Panusta 4 eurot ja võid teenida 26.96!

Koefitsiendid eelistavad selgelt Belgiat, "punaste kuradite" võidukoefitsient on 1.74, Walesil 5.80 ja viigi puhul 3.60. Ründavast jalgpallist rääkides on koefitsient, et mõlemad meeskonnad skoorivad, 2.25. Kui normaalajal lüüakse üle 3,5 värava, siis sellele panustades saaks raha tagasi pea viiekordselt (4.90).

Eelmiste numbrite taustaks nii palju, et Wales on seni EM-il olnud resultatiivne kõigis neljas kohtumises, lüües kokku 7 väravat. Belgia väravatesaldo on veelgi parem – nelja mänguga 8 tabamust. Viimased on muide tulnud koguni seitsme erineva mehe jalast!

EM-i söödumeistrid on Hazard ja De Bruyne

Resultatiivsusest veel. Tähtis osa väravate löömise puhul on kindlasti ka otsustaval söödul ja siin saab Belgia välja panna kaks EM-i parimat meest. Eden Hazard ja Kevin De Bruyne on ainsad, kel käimasolevalt EM-ilt kirjas kolm väravasöötu, sealjuures juhib Hazard ka EM-i "punktibörsil" nelja resultatiivsuspunktiga.

Hazard mängib oma endises kodulinnas, sest just Lille'is kasvas temast tipp-jalgpallur. De Bruyne on aga viimases 12 mängus saanud värav+sööt arvestuses kirja 13 punkti, ehkki EM-il on tal senini värav löömata. Tema resultatiivse söödu koefitsient on 2.40, Hazardil 3.75. Bale'il on sama number näiteks 6.50.

Belgia suurim mure on ilmselt, kuidas paigata Thomas Vermaeleni mängukeelust tingitud auku keskkaitses. Loogiline valik oleks Jan Vertongheni siirdumine keskele, ent vasakkaitsja Jordan Lukaku pole EM-il minutitki mänginud. Avakohtumises keskpäraselt esinenud Laurent Ciman või samuti mänguajata Jason Denayer võiksid olla variandid keskkaitsesse.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Jalgpalli koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.

Jaga
Kommentaarid