Pühapäeva hilisõhtul kohtuvad sakslased Lille'i Pierre Mauroy staadionil C-alagrupi mängus Ukrainaga. Viimati olid meeskonnad ametlikes mängudes vastamisi pea 15 aastat tagasi, aga sõprusmängus tehti 2011. aastal uue Kiievi rahvusstaadioni avamängus 3:3 viik. Sealjuures tulid sakslased välja 0:2 ja 1:3 kaotusseisudest.

Saksamaa kolmandat korda maailmameistrina EM-ile

Pühapäeva õhtuks pole soosikus kahtlust, tunamullu Brasiilias MM-kulla võitnud meeskonna vastu julgevad vähesed panustada. Saksamaa võidukoefitsient on 1.58, Ukrainal 6.75 ja viigil 4.10. Valiksarjas võitis Saksamaa oma alagrupi, kaotades siiski kaks mängu. Ukraina vajas finaalturniirile pääsuks play-offi abi, kus alistati Sloveenia.

Mõlemad meeskonnad löövad värava – 2.12. Panustades 8 eurot ja saad võidu korral tagasi 17.96!

Kaks eelmist korda kui Saksamaa alustas EM-finaalturniiri valitseva maailmameistrina, jäi ta mõlemal puhul finaalis kaotajaks – 1976 ja 1992. Nüüd on sakslastel kolmas võimalus võtta MM-kulla järel kirkaimad medalid ka EM-ilt. Kaks meeskonda on sellega varem hakkama saanud – Prantsusmaa 2000. ja Hispaania 2012. aastal.

Ukraina harjutas EM-i eel väravalöömist

Saksamaal pole olnud just probleemivaba EM-i eelne periood. Philippe Lahmi loobumine, Ilkay Gündögani ja Marco Reusi vigastused on kindlasti jätnud koosseisu auke, mida pole lihtne täita. Samas on meeskonnas nii kogemust kui värsket verd ja alagrupivõidu koefitsient 1.45 asetab nad C-grupis kindlalt esisoosikuks.

EM-i eelsed maavõistlused olid kui "ameerika mäed" – viiest viimasest mängust saadi koguni kolm kaotust ja kaks võitu. Peatreener Joachim Löwile näib muret valmistavat nii ebakindel kaitse kui hambutu rünnak. Saksameelsetele optimistidele aga näiteks, et Ukraina vastu oleks 1/1 panuse koefitsient 2.38, pessimistedele, aga siiski Saksamaa võitu ootavatele X/1 panusel 4.25.

Ukraina kasutas viimaseid sõprusmänge väravalöömise treeningutena – Rumeenia alistati 4:3 ja Albaania 3:1. Mõlemas mängus olid täpsed meeskonna tähtmängijad Jevgeni Konopljanka ja Andrei Jarmolenko. Ukraina pole 2016. aastal muide kaotusekibedust tundnudki, sest märtsis alistati nii Küpros kui Wales 1:0.

Ukrainlaste esiväravavaht on ilmselt Andrei Pjatov, aga kui juhtumisi peaks väravapostide vahel seisma Denis Boiko, siis huvitav tõsiasi – Mario Gomezist võib saada kolmas pallur EM-ide ajaloos, kes oma klubikaaslase selja taha palli saadab. Istanbuli Besiktasi ründaja koefitsient väravalöömiseks on muide 3.10.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal. Jalgpalli koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.

Jaga
Kommentaarid