Kumbki meeskond B-alagrupi avamängudes erilist muljet ei avaldanud, ent venelased said sellegipoolest kätte viigipunkti tugeva Inglismaa vastu. Slovakkia ei saanud kuidagi hakkama eriliselt näljase Walesiga ja kaotas 1:2. Tõsiasi on, et punkte vajavad mõlemad meeskonnad hädasti.

Ajalugu palju väravaid ei luba

Venemaa pole nii suur koefitsientide soosik kui mõni võiks arvata, võidukoefitsient kolmapäevaks on 2.35. Slovakkial on sama number 3.40 ja viigil 3.30. Meeskonnad kohtusid viimati 2014. aastal sõprusmängus, mille Venemaa võitis 1:0.

Sama tulemusega lõppesid ka kaks 2012. aasta EM-i valikmängu – võitjaks mõlemal puhul külalismeeskond. 2006. aasta MM-eelmängudes kuulusid Venemaa ja Slovakkia meeskonnad Eestiga samasse alagruppi ning tegid omavahel 1:1 ja 0:0 viigid.

Ajalugu tahaks nagu soovitada, et eriti palju väravaid kolmapäevases vastasseisus ei lööda. Seega 1:0 võidu (Venemaa on nominaalne võõrustaja) koefitsient oleks 7.00, 0:1 oma aga 8.50, väravateta viigile panustades saaks raha tagasi 7,5-kordselt.

Väravaid kokku alla 1,5 – 2.95. Panustades 5 eurot võidaksid 14.75!

Mida võib kolmapäevast oodata, on kindlasti võitlust ja ka vigu. Kirjutamise hetkel olid meeskonnad EM-i foulide edetabeli tipus vastavatalt 16 ja 17 veaga. Slovakid peavad olema juba ettevaatlikudki, sest avamängus Walesi vastu saadi viis kollast kaarti ning erinevalt valikturniirist, tuleb nüüd juba kahe kollasega mäng vahele jätta.

Venelased oskavad kannatada

Slovakkial oli avamängus – eriti algul – suuri raskusi Walesi agressiivse kaitse ja kõrge pressinguga. Mida aeg edasi, seda rohkem võtsid hoopis Jan Kozaki hoolealused mänguohje endi kätte ja paljude arvates polnud kaotust ära teeninud.

Venelaste poolt sellist pressingut oodata pole ja nii võivad võtmemängijad nagu Marek Hamšik või Juraj Kucka, aga ka kiired ääred Vladimir Weiss ja Robert Mak saada liiga palju vabadust. Rünnakul oli Michal Duriš hambutu, nii et küllap saab võimaluse nüüd Adam Nemec, kelle väravalöömise koefitsient on 4.00.

Venemaa näitas, et oskab kaitsta ja ka kannatada, sest seda neil Inglismaa vastu teha tuli. Keskvälja organiseeritus jättis soovida ja nii mängiti palju Artjom Dzjuba peale. Kolmapäeval on oodata vägagi võimast võitluspaari Martin Škrtel – Dzjuba. Seda kõike muidugi, kui UEFA ei otsusta Venemaad EM-ilt eemaldada...

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Jalgpalli koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.

Jaga
Kommentaarid