Põhja-Iirimaa ja Saksamaa kohtuvad Pariisi Parc des Princes' staadionil ning mängus on väga palju. Alagrupi lõppseisu kohalt on sama tähtis muidugi ka paralleelselt algav Ukraina – Poola mäng. Kui Saksamaa ja Poola mõlemad võidavad ja seitsme punktiga lõpetavad, oleneb esikoht üldisest väravate vahest ehk siis kui palju suudetakse teisipäeval skoorida. Hetkel on sakslastel eelis, sest neil on väravate vahe 2:0 Poola 1:0 vastu.

Kas sakslaste väravakraanid avanevad?

Teises voorus Ukrainat üllatanud ja esimese EM-võidu teeninud põhja-iirlastel pole Saksamaa vastu liiga kaunist ajalugu. Neli viimast kohtumist kaotati suureskooriliselt (kokku 2:14), enne seda oli kirjas kolm 1:1 viiki ja viimane kahest võidust pärineb aastast 1983.

Teisipäeva õhtuks pole soosikus muidugi kahtlust – Saksamaa võidukoefitsient on 1.28, Põhja-Iirimaal koguni 13.00 ja viigilgi 6.00. Kes usub sakslaste edusse, siis tasuks händikäpe vaadata, kus valitseva maailmameistri vähemalt kolmeväravaline võit (händikäp 2:0) on koefitsiendiga 2.85.

Saksamaa võidab nii poolaja kui mängu – 1.74. Panusta 10 eurot ja teenid võidu korral 17.40!

Samas on Saksamaa suurim probleem just väravavõimaluste realiseerimine. Meeskond on seni sooritanud 35 pealelööki, neist 13 raamidessegi suunanud, aga väravad lõid varukeskkaitsja Shkodran Mustafi ja samuti varumehestaatusse pudenenud Bastian Schweinsteiger. Ehk siis Thomas Müller, Mario Götze, Andre Schürrle, Mesut Özil, Toni Kroos ja Mario Gomez pole kogu kvaliteetse kamba peale saanud kirja ühtegi kolli!

Kaitsev Põhja-Iirimaa ründab vähe, aga täpselt

Põhja-Iirimaa alustas EM-i nõrga partiiga Poola vastu, ent peatreener Michael O'Neill ei kartnud teha koguni viit mängijavahetust ja muutis taktikat, mis tõi edu ja ajaloolise võidu Ukraina üle. Küllap minnakse sügavalt kaitsma teisipäevalgi, et siis vasturünnakutel nõelata.

Üllatuslikult on põhja-iirlased EM-i ühed täpsemad pealelööjad – olles teinud küll vaid 13 pealelööki (mis on palju vähem kui Cristiano Ronaldo üksi), lendas neist 7 raamidesse. Peaks Põhja-Iirimaa teisipäeval vähemalt kolm lööki väravapostide vahele saatma, siis sellele panustades oleks koefitsient 2.40.

Tihti vigaderohke või tooregi mänguga seostatud põhja-iirlased pole seda sel turniiril teps mitte. Kahe mänguga tehti vastastele vigu vaid pisut rohkem kui Saksamaa – 26 ja 23. Vigadelegi saab Paf-is panustada. Näiteks, kas Toni Kroosi vastu tehakse üle 1,5 vea on hetkel koefitsiendiga 1.65. Kroos on EM-i suurim söödumeister, andes koguni 202 täpset passi.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Jalgpalli koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.

Jaga
Kommentaarid