Prantsuse Rivierale ehk Nizzasse lähevad C-alagrupi avamängus palli lööma Poola ja Põhja-Iirimaa. Poolakad said valikturniiril küll vaid ühe kaotuse, ent jäid siiski Saksamaa järel oma grupis teiseks. Põhja-iirlased võitsid paljude arvates nõrgima ehk F-valikgrupi, edestades Rumeeniat, Ungarit, Soomet, Fääri saari ja Kreekat.

Poola seni EM-il võiduta

Põhja-Iirimaa jaoks on tegu EM-debüüdiga, ehkki MM-finaalturniiridel on koguni kolm korda osaletud. Poolal on MM-idelt ette näidata kaks pronksi (1974 ja 1982), aga oma kontinendi meistrivõistlustel pole veel saadud ühtegi võitu. Vaid 2008 ja 2012 üldse finaalturniirile jõuti ning neli aastat tagasi võõrustajana võiduta jäämine oli eriti häbistav.

Kihlveokontorite soosikuna läheb mängule Poola, võidukoefitsient Paf-is on hetkel 1.70. Vastaste võit oleks 6.25, viik 3.65. Need ennustajad, kes on Poola üleolekus väga kindlad, võivad vaadata ka 1/1 panuse poole, s.t. et poolakad võidavad nii avapoolaja kui mängu – sellele oleks koefitsient 2.65.

Lewandowski lööb vähemalt kaks väravat – 5.50. Panustades 4 eurot, teenid tagasi 22!

Mõlemad meeskonnad sõltuvad paljuski edurivitähest. Robert Lewandowski lõi valikturniiri parimana 13 väravat, ent tasub silmas pidada, et pole alates novembrist Poola eest jalga valgeks saanud. Kyle Lafferty kõmmutas põhja-iirlaste 16-st väravast 7. Tõeline vana kooli kesktormaja Lafferty on küllalt ootamatu rahvussangar, sest viimase 24 kuuga on ta klubijalgpallis täpne olnud vaid viiel korral.

EM-i ettevalmistus jättis õhku küsimärke

Poola soosikustaatus on kindlasti teenitud, sest vähemalt paberil on peatreener Adam Nawalka käsutuses enam kvaliteeti kui kolleeg Michael O'Neillil. Samas jäi äärtele selgelt valikuvõimalusi vähemaks pärast Pawel Wszoleki ja Maciej Rybusi vigastusi. Ühena vähestest eelistab Nawalka mängida kahe selgelt eristuva ründajaga.

O'Neilli meeskond kogub tuntust tiimina, keda on raske murda – võimas töötahe ja võitlusvaim, mis asendavad kohati puuduvat kvaliteeti. Valusa löögi sai küllalt "õhuke" Põhja-Iirimaa koosseis kui West Bromwichi poolkaitsja Chris Brunt veebruaris rängalt põlvesidemeid vigastas.

EM-i eelsed sõprusmängud pole kummalegi meeskonnale enesekindlust sisestanud. Poola kaotas Hollandile 1:2 ja mängis esmaspäeval Leeduga 0:0 viiki, Põhja-Iirimaa alistas küll Valgevene 3:0, ent jätkas siis väravateta viigiga Slovakkia vastu. Kui mõlemad "kavatsevad" 0:0 seeriat jätkata, siis koefitsient sellele tulemusele on 7.50.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal. Jalgpalli koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.

Jaga
Kommentaarid