Esiteks on eestlastel kombeks kaasa elada väikeriikidele ja pisut enam kui 300 tuhande elanikuga Island on lisaks veel Põhjamaa, mis samuti lisab neile toetajaid. Teiseks sai Eesti rahvuskoondis eelmisel nädalal hirmsa 0:7 kolaka Portugalilt ning magus oleks omamoodi kättemaksu ju väikselt Islandilt oodata?

Ronaldol võimalus Platini kõrvale tõusta

Koefitsiendid muidugi suuri lootusi Islandile ei pane – Portugali võidukoefitsient on 1.58, vastastel 7.75 ja viigilgi 3.80. Portugalis elab küll 32 korda rohkem rahvast kui Islandil, ent teisipäeval Saint-Etienne'is astuvad väljakule 11 meest 11 vastu. Üllatav küll, aga need kaks tiimi on varem kohtunud vaid kahel korral. 2012. aasta EM-i valikturniiril sai Portugal 3:1 ja 5:3 võidud.

Ronaldo teeb kübaratriki – 26.00. Panustades 1,5 eurot, teenid võidu korral 39!

Portugal mängib EM-finaalturniiril seitsmendat korda, seni on alati vähemalt veerandfinaali jõutud, 2004. aasta kodusel võistluselt teeniti hõbemedalid. Tähtmängija Cristiano Ronaldol on tänaseks kirjas 6 finaalturniiri väravat ja peaks ta Prantsusmaal kolm tabamust lisama, tõuseks ta kõigi aegade tabelis rekordiomaniku Michel Platini kõrvale.

Valikturniiril sai Portugal kindla võidu I-alagrupis, Island aga üllatas jalgpalliüldsust edestades A-alagrupis Türgit ja Hollandit. Saareriik teebki nii mitte ainult EM-debüüdi, vaid on Albaania kõrval ainus koondis, kes pole kunagi ühelgi suurvõistluste finaalturniiril mänginud.

Kumbki meeskond viike ei tunnista

Islandi sõprusmängud kulgesid vahelduva eduga, ent värava ees on meeskond alati ohtlik. Kahe kaotuse ja kahe võiduga sel kevadel löödi kokku 10 väravat, mis jagunesid seitsme erineva palluri vahet. Portugal lõi viie sõprusmänguga 12, ent jäi kuivale nii Bulgaaria kui Inglismaa vastu ning muidugi valusalt meenub, et seitse neist kollidest tuli Eesti vastu.

Huvitav tõsiasi on, et Portugal pole juba 21 maavõistlust järjest viigiga leppinud – kirjas on 14 võitu ja 7 kaotust. Et ka Islandi viimane viik jääb oktoobrisse 2015 ja sealtpeale ollakse 10 kohtumist peetud, siis kas tähendab see, et viigile (koefitsient 3.80) pole mõtet panustada või on just loogiline, et kõik seeriad ükskord lõpevad?

Et mõlemale meeskonnale meeldib rünnata ja väravalöömine ei tohiks probleem olla, toome ära mõnede võtmemängijate skoorimiskoefitsiendid teisipäeva õhtuks: Ronaldo 1.97, Eder 3.20, Nani 3.35, Kolbeinn Sigthorsson 5.80, Alfred Finnbogason 6.50, Gylfi Sigurdsson 7.00 ja võimaliku üllatusnimena viimases kolmes mängus kaks tabamust kirja saanud keskkaitsja Sverrir Ingi Ingason 25.00.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Jalgpalli koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.

Jaga
Kommentaarid