Avakohtumine Pariisis viib kokku suurima kullasoosiku ehk Prantsusmaa (võidukoefitsient 4.00) ja Rumeenia (261.00), kellest vaid kolm tiimi on koefitsientide tabelis tagapool. Seega kui vaid neid numbreid vaadata, siis tunduvad ka mängukoefitsiendid loogilised – prantslaste võit 1.30, rumeenlaste edu 12.50 ja viik 5.25.

Seitsmest viimasest EM-avamängust neli lõppesid 1:1 viigiga

Õnneks mängitakse jalgpalli rohelisel muruplatsil ja mitte paberil ning Rumeenialgi on omad lootused. Viimasest viiest omavahelisest mängust, mis peetud MM- või EM-sarjas on koguni neli lõppenud viigiga ja vaid 2010. aasta EM-valikmängus võitis Prantsusmaa kodus 2:0. EM-finaalturniiril kohtuti viimati 2008. aastal – ka siis oli tegu alagrupi avamänguga – ja väravad jäid löömata.

Prantsusmaa – Rumeenia lõppeb viigiliselt 5.25. Panustades 3 eurot, saad võidu korral tagasi 15.75€!

Viigi või siis resultatiivse tulemuse kasuks räägivad veel paar tõsiasja. Viimasest kümnest suurturniiride (MM ja EM) avamängust kaheksas on mõlemad tiimid löönud värava ja kordagi pole tehtud 0:0 viiki. EM-finaalturniiri avamängude puhul tasub mainimist, et viimasest seitsmest neli lõppesid 1:1 viigiga! Selline resultaat reedel annaks panustajatele raha tagasi koguni 11-kordselt.

Mõlemad tiimid sõprusmängudes resultatiivsed

Vastukaaluks eelnenud lõigule on siiski tõsiasi, et Prantsusmaa on koduse EM-i soosik ja Didier Deschampsi meeskonna viimased neli sõprusmängu kulgesid resultatiivselt. Holland, Venemaa, Kamerun ja Šotimaa alistati väravate vahega 13:5. Kui panustada, et võõrustajad löövad üle 2,5 värava nüüdki, siis oleks koefitsient 2.67.

Prantslaste kaitseliin elas EM-i eel üle suuri kaotusi – puuduvad Raphael Varane, Mamadou Sakho ja Kurt Zouma. Ja kui silmas pidada, et ehkki Rumeenia võitis kuuest viimasest sõprusmängust vaid kaks, aga lõi siiski 12 väravat, siis tasub ehk vaadata ka panust "mõlemad meeskonnad skoorivad", mis annab koefitsiendiks 2.80.

Väravalöömise jutu jahutamiseks võiks aga meeles pidada, et Rumeenia oli EM-valikturniiri parima kaitsega meeskond, lubades endale lüüa vaid kaks väravat. Ülikogenud peatreener Anghel Iordanescu kõrval istub abitreenerina muide Viorel Moldovan, kes tunneb Prantsusmaa jalgpalli läbi ja lõhki ning võtab juulist üle AJ Auxerre'i juhendamise.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Jalgpalli koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.

Jaga
Kommentaarid