Poola sai kaheksandikfinaalis Šveitsist jagu alles mängujärgses penaltiseerias. Mängu 82. minutil löödi Poolale turniiri esimene värav, mis tegi Saksamaast ainsa puhta seljatagusega tiimi. Portugal sai laupäeval turniiri esimese võidu, kuigi vajas selleks koguni 117 minutit, et Horvaatia alistada.

Väravaid võib tulla hulgi või siis üldse mitte

Omavahel on meeskonnad kohtunud kümnel korral ja Portugal võitudega 4:3 napilt peal. Viimati mängiti 2012. aasta veebruaris toimunud sõprusmängus väravateta viiki. Neljapäevaks on vähemalt koefitsientide alusel selgeks soosikuks Portugal, kelle normaalaja võit on 2.30, Poolal on sama number 4.00 ja viigil 2.95. Edasipääsuks on koefitsiendid vastavalt 1.58 ja 2.45.

Normaalaeg 0:0 ja Portugal pääseb edasi – 8.29. Panusta 2 eurot ja teeni võidu korral 16.58!

Poola on viimased viis mängu kaotuseta, nagu Portugalgi. Suur vahe on aga, et kui poolakad on 480 minutiga löönud vaid kolm väravat, siis neljapäevased vastased koguni 12, tõsi seitse neist Eesti võrku.

Kui neljapäeval Marseille's jäävad väravad löömata, siis "alla 0,5" oleks koefitsient 5.60. Kui aga eeldada, et läheb veidi lahtisemaks mänguks, siis näiteks "üle 3,5 värava mängus" annab koefitsiendiks 6.75.

Kas supertähed kerkivad sangariks?

Poola mängis viimati Šveitsi vastu väga hea avapoolaja, jäi siis vastaste surve alla, kuid hea kaitse ja täpsed 11-meetri löögid viisid meeskonna esmakordselt EM-il veerandfinaali. Kuigi peatreener Adam Nawalka väidab, et Robert Lewandowski "kuiv periood" pole mureallikas, siis vaevalt tegelikult nii on. Jätame sel korral Bayerni supertähe koefitsiendi välja toomata, vaatame kas mõju on teistsugune?

Horvaatia oli Portugalist selgelt üle, aga jalgpallis loevad väravad. Cristiano Ronaldo suudeti suurepäraselt enamuse ajast pallist eemal hoida ja kui hästi kaitsev Poola sama teeb, peavad EM-idel juba viiendat korda poolfinaali ihkavad portugaallased jälle teisi lahendusi otsima.

Kaheksandikfinaali sangari Ricardo Quaresma skoorimise koefitsient neljapäevaks on 5.40, tänavuse EM-i poolakate parima Jakub Blaszczykowski oma aga 7.00. Mäng peetakse Marseille Stade Velodrome'il, kus Poola alagrupimängus juba Ukraina alistas.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Jalgpalli koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.

Jaga
Kommentaarid