Tabeliseis E-alagrupis on järgmine: Itaalia 6, Belgia 3 ning Rootsi ja Iirimaa 1 punkt. Itaallased võivad rahuliku südamega iirlastele kaotadagi, nende esikohta see ei väära. Belgia vajab igaks juhuks vähemalt viiki, et kindlustada teine koht. Ja loomulikult võivad belglased üldse kohvreid pakkima minna kui Rootsi ja Iirimaa võitjaks osutuvad.

180 minutiga null pealelööki raamidesse!

Rootslaste viimasest võidust omavahelistes mängudes saab sügisel 55 aastat. Tõsi vahepeal ei mängitud pea 30 aastat üldse, kuniks 2000. aasta EM-il Belgia 2:1 võitis. Tolles mängus tegi kaasa tänane Belgia peatreener Marc Wilmots. Tunamullu sai Belgia sõprusmängus 2:0 võidu.

Koefitsientide alusel on kohtumise suursoosikuks muidugi Belgia – "punaste kuradite" võit on 1.82, Rootsi oma 5.00 ja viik 3.62. Belglaste pusletükid loksusid õigetele kohtadele Iirimaa-mängu teisel poolajal, Rootsi omad tunduvad olevat kaotsi läinud.

Belgia võidab väravat sisse laskmata – 3.86. Panusta 4 eurot ja võid võita 15.44.

Rootsi on ainus meeskond EM-finaalturniiril, kes pole suutnud 180 minutiga teha ühtegi (!) lööki vastaste väravaraamidesse. Sellest hoolimata on meeskonnal tabelis punkt, väravgi ja võidu korral Belgia üle ka ilmselt kindel edasipääs. Zlatan Ibrahimovici (ala)vormist on palju räägitud, ent väidetavalt ollakse meeskonna sees kindlad, et legendi väravad on veel tulekul.

Belgia leidis paremkaitsja

Mõlemal tiimil on kaitseliinis kaks meest – Vertonghen ja Vermaelen ning Lindelöf ja Olsson – kollaste kaartidega, ent vaevalt nii tähtsa mängu eel kedagi hoidma hakatakse. Tundub, et Belgia peatreener Marc Wilmots leidis lõpuks paremkaitsja, sest Thomas Meunier tegi suurepärase esituse iirlaste vastu.

Kui Belgia kaitse suudab Ibrahimovici kuival hoida ja ise sarnaselt eelmise kohtumisega rünnata, võib 1:0 händikäp olla ka hea panus – koefitsient Belgia vähemalt kaheväravalisele võidule on 3.20. Eelmise mängu sangari Romelu Lukaku väravalöömise koefitsient on 2.75.

Samas on Rootsi meeskond kogenud mängijaid täis, võitlusvaimu sealt kindlasti ei puudu ja küllap ollakse võimelised paremini esinema kui eelnevalt. Näiteks hoogne algus Rootsilt ja hea teine poolaeg Belgialt pakub päris kõrget koefitsienti – 1/X on nimelt 16.00!

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Jalgpalli koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.

Jaga
Kommentaarid