Hüüdnimega “Lääne Grand Slam“ — vastandudes idarannikul New Yorgis toimuvale US Openile — on Kalifornia väikelinnas Indian Wellsis peetav BNP Paribas Open koos paari nädala pärast toimuva Miami ning sügisese Pekingi võistlusega suurima auhinnarahaga nelja Suure Slämmi turniiri järel.

Maailma esikolmekümnest on kohal 28 naist, puudu vaid Šarapova (WTA edetabeli 7.) ja tippspordist juba loobunud Flavia Pennetta (WTA 11.). Kahjuks ei suutnud meie esinumber Anett Kontaveit end kvalifikatsioonist läbi murda. 1989. aastast peetaval turniiril on 8 kahekordset võitjat ning vaid legendaarsel Martina Navratiloval on õnnestunud triumfeerida kaks korda järjest (1990 ja 1991). Mullu alistas Simona Halep finaalis Jelena Jankovici.

Võimalik veerandfinaal Serena ja Venuse vahel

Tänavuse turniiri puhul on märkimisväärne, et pärast 2001. aastat osalevad Indian Wellsis mõlemad Williamsid. Seda esmakordselt pärast skandaalset juhtumit 15 aastat tagasi, kus vanem õde Venus loobus poolfinaalis vigastusele viidates Serena vastu mängimast ja noorema õe võidukat finaali saatis üksainus suur “buuu” tribüünilt. Serena naases turniirile mullu, tänavu astub väljakule ka Venus.

Maailma esireket Serena Williams on ka Paf-i koefitsientide alusel soosik, tema turniirivõit tooks raha tagasi 3.25-kordselt. Kahekordne Indian Wellsi võitja pole pärast Austraalia lahtiste finaalikaotust võistelnud ja tema võimalik veerandfinaalivastane on just õde Venus (WTA 12.). Viimane on heas vormis, sest võitis veebruaris Kaohsiungi turniiri Taiwanis.

Williamsite tabelineljandik on loosi tahtel ehk kõige tugevam, sellest ka ilmselt Venuse turniirivõidu koefitsient 44.00. Venuse võimalik kolmanda ringi vastane on Andrea Petkovic (WTA 23.). Veel raskem võib olla Serenal, kel tuleks neljandas ringis kokku minna hiljuti Dubais võidutsenud Sara Erraniga (WTA 16.).

Kerber ja Halep soovivad vormikõverat muuta

Ja et mainitud tabelineljandikust veel rääkida, siis kolmandas ringis tekiks asetuste järgi paar Jekaterina Makarova (WTA 32.) — Simona Halep (WTA 5.). Tiitlikaitsja Halep kaotas avakohtumise nii Dubais kui Dohas ja peab oma mängu kõvasti parandama kui nii kaugele jõuda soovib. Rumeenlanna turniirivõidu koefitsient on 12.00.

Ülemisel ehk Serena Willamsi tabelipoolel on ka kolmanda asetusega 2014. aasta finalist Agnieszka Radwanska (WTA 3.), kelle koefitsient on 10.00 ja kes sel aastal päris muljetavaldavas hoos, ehkki kaotas hiljuti Doha poolfinaalis selgelt Carla Suarez Navarrole (WTA 6.). Hispaanlanna koefitsient on 31.00, seda hoolimata hiljutisest Doha turniirivõidust.

Alumisel tabelipoolel asub Austraalia lahtiste võitja Angelique Kerber (WTA 2.). Sakslanna vorm on küsimärk, sest kaotas ta veebruaris nii Fed Cupil Belinda Bencicile kui viimati Dohas avakohtumises Saisai Zhengile. Kerberi võidukoefitsient on 9.00, millega paikneb - vastupidiselt edetabelikohale- tagapool Viktoria Azarenkast (WTA 15.).

Kas noorte pealetung jätkub?

Valgevenelanna võidukoefitsient on koguni 6.00, mis veidi üllatavgi, sest 2012. aasta Indian Wellsi võitja jättis Mehhiko-turniiri hiljuti pooleli randmevigastuse tõttu. Kerberi-Azarenka tabelipool sisaldab ka paljusid noorema põlvkonna vihaseid väljakutsujaid, sest siin on nii Belinda Bencic (WTA 8.), Garbine Muguruza (WTA 4.), Jelena Svitolina (WTA 14.) kui Johanna Konta (WTA 26.).

Šveitsi esindavat Bencicit hinnatakse kõrgelt — võidukoefitsient on 10.00 — aga hiljuti kaotas ta avaringis nii Dubais kui Dohas. Üks üllatajatest võib hoopis olla Sloane Stephens (WTA 22.), kes hiljuti triumfeeris Acapulcos ning aasta algul ka Aucklandis. Ameeriklanna koefitsient on 31.00.

Kui vaadata veel suuremaid koefitsiente, siis näiteks Kalifornias kodupubliku ees mängiv Coco Vandeweghe (WTA 38.) on korralikke skalpe hankinud. Hiljuti alistas ta Bencici ja Karolina Pliškova ning tema võidukoefitsient on 151.00. Ka Malaisia-turniiri finaalis maratonlahingu pidanud Svitolina (koefitsient 61.00) ja Eugenie Bouchard (WTA 42., 71.00) on kindlasti heas hoos.

Kõik 32 asetatut on esimeses ringis vabad ning tulemuste ootel. Serena Williamsi vastane tuleb paarist Lesia Tsurenko (WTA 36.) — Timea Babos (WTA 49.), kus Paf-i võidukoefitsendid — vastavalt 2.16 ja 1.69 — eelistavad hetkel ungarlannat. Omamoodi põnev avaringipaar on ka Kontaveiti alistanud Risa Ozaki (WTA 125.) kohtumine Bouchardiga. Selle matši võitjat ootab teises ringis Stephens.