Seitse ülejäänud osalejat kindlasti loodavad seda, aga veelgi enam peavad mehed endisse uskuma, sest tänavuse aasta jooksul on serblasest maailma esinumber kaotanud vaid viis matši 83-st!

Djokovic on selge soosik ka kihlveokontorites, Paf-i võidukoefitsient on temale raha panustades 1.45. Kuigi maailma edetabeli teisel astmel on Andy Murray, peetakse Roger Federeri serblase peamiseks ohustajaks ning šveitslase koefitsient on 5.00. Et loosimine polnud eelvaate kirjutamise hetkeks veel toimunud, võivad Djokovic ja Federer kokku minna juba alagrupis.

Serblane võib tõusta Lendli ja Samprase kõrvale

ATP Maailmaturnee finaal — just selle nime all võistlust alates 2009. aastast tuntakse, toimub 46. korda. Seni on finaalturniiri edukaim tennisist Federer, kel taskus kuus võitu, viimati aastal 2011. Viie võiduga järgnevad legendaarsed Ivan Lendl ja Pete Sampras ning neile kahele on tänavu võimalus järgi jõuda ka Djokovicil.

Tänavuse hooaja kindel valitseja meeste tennises võitis kolm Suure Slämmi turniiri, kaotas vaid Prantsusmaa lahtiste finaalis ning triumfeeris lisaks viiel ATP Masters 1000 taseme turniiril kaheksast! Djokovici soosikustaatust kinnitab tõsiasi, et kolm viimast Londonis toimunud ATP-finaalturniiri on ta võitnud. Neljas järjestikune võit oleks muide ATP finaalide uus tipptulemus.

Federer Murray’st eelistatum

Federer kaotas küll viimati Pariisis juba 1/8-finaalis John Isnerile, ent tema suurvõistluste närv on teada. Londonis mängitakse O2 Arenal ja kõval kattel ning nendes oludes näitab statistika Federeri jaoks positiivset saldot kõikide vastastega, välja arvatud Djokovic (3:4). Näiteks eeldatava teise soosiku, Murray vastu on Federer kõval kattel sisehallis mängudega 5:1 peal!

Andy Murray on maailma edetabeli teine ja jõudis eelmisel nädalal Pariisis finaali, kus jäi siiski selgelt alla Djokovicile. Murray võidukoefitsient on 9.00 ning kindlasti pakutakse talle kõvasti toetust tribüünidelt. Iseasi, kui palju šotlane londonlaste toetusest lugu peab. Miinusena tuleb mainida, et lisaks Federerile on Murray’l kõval kattel negatiivne saldo ka Djokovici, Rafael Nadali ja Kei Nishikori vastu.

Hispaanlased võivad üllatada

Esikolmiku järel on enam-vähem võrdsete koefitsientidega Stan Wawrinka (15.00) ja Rafael Nadal (16.00). Mehed kohtusid just eelmisel nädalal Pariisi veerandfinaalis ning 7:6, 7:6 jäi peale šveitslane. Lisaks hakkas Wawrinka pisut vastu ka Djokovicile, võites poolfinaalis ühe seti. Nadal tegi aga väga korraliku turniiri ja eriti finaali Federeri vastu nädal varem Baselis.

Kolm madalaima koefitsiendiga osalejat on siis Tomaš Berdych (21.00), Kei Nishikori (31.00) ja David Ferrer (36.00). Nende võiduvõimalus on väike, aga mitte olematu. Ferrer alistas Pariisis servimasin John Isneri ja jõudis poolfinaali ning Berdych kaotas Djokovicile kõige napimalt 6:7, 6:7. Lisaks on Ferreril midagi ainulaadset kaheksa osaleja seas — ta on ainsana Djokovici vastu kõva kattega sisehallides toimunud mängudega plussis (2:1)!