Kui naistele korraldatakse Kalifornia väikelinnas turniiri alles veerandsada aastat, siis mehed mängivad Indian Wellsis juba 1974. aastast alates ning võitjate nimistu on nagu tennise “kes on kes”, alates John Newcombe’ist kuni neljakordsete meistrite Roger Federeri ja Novak Djokovicini.

Kaks viimatimainitut jõudsid kahel viimasel aastal finaali ja mõlemal korral jäi peale serblane. Tänavu Federer revanšivõimalust ei saa, sest šveitslane loobus põlvevigastuse tõttu. Maailma esikümnest puudub ka hispaanlane David Ferrer, ent 50 parima seast on kohal koguni 43 ja Top 20-st 17 meestennisisti.

Kas Nadali vormikõver pöördub?

Maailma esireket Djokovic tahab kindlasti võitude teele naasta, kuigi pärast Dubai turniiri veerandfinaalis silmapõletiku tõttu loobumist jõudis serblane oma rahvuskoondise Davis Cupil kaheksa parema hulka aidata. Tõsi, seal vajas ta kasahh Mihhail Kukuškini alistamiseks viit setti. Loosiõnne üle Djokovic kurta ei tohiks ja tema turniirivõidu koefitsient on 1.70.

Indian Wellsis rekordilist viiendat võitu jahtiva Djokovici asetustejärgne veerandfinaalivastane oleks Jo-Wilfried Tsonga (ATP 9.), kes esiteks on serblase vastu viimasest 11-st vastasseisust võitnud vaid ühe ning teiseks kaotas viimati Rio de Janeiro avaringis maailma 338. reketile Thiago Monteirole.

Ülemise tabelipoole teise neljandiku loodetav veerandfinaal võiks olla Rafael Nadali (ATP 4.) ja Kei Nishikori (ATP 6.) vahel, aga selleks peavad mõlemad enne kolm vastast alistama. Aegade nõrgimat hooaja algust tegeva Nadali Lõuna-Ameerika turnee lõppes kahel turniiril poolfinaalikaotustega Dominik Thiemi ja Pablo Cuevase vastu ning hispaanlase võidukoefitsient Indian Wellsis on 18.00.

Nishikori tundub olevat paremas vormis, sest võidutses veebruari algul Memphise turniiril, kaotas küll siis Acapulco teises ringis, ent sundis hiljuti Davis Cupi mängu Andy Murray’ga viiesetiliseks. Jaapanlase teise ringi vastaseks võib aga tulla ülalpool mainitud ohtlik Kukuškin (ATP 90.). Nishikori turniirivõidule panustades saaks raha tagasi 12-kordselt.

Murray ja Wawrinka püüavad esimest Indian Wellsi võitu

Turniiritabeli alumine pool tundub esmapilgul veidi tugevam, seda just tennisistide hiljutist vormi arvestades. Teise asetusega Andy Murray (ATP 2.) mängib esimest turniiri isana pärast tütre Sophia sündi kuu aega tagasi. Vahepeal aitas ta siiski Suurbritannia Davis Cupi veerandfinaali, alistades näiteks viies setis Nishikori.

Indian Wellsis on Murray võidukoefitsient 5.50 ja kindlasti soovib šotlane võita turniiri, kus teda kunagi edu pole saatnud. Vaid korra on ta siin finaali pääsenud ja sedagi seitse aastat tagasi. Murray esimene vastane tuleb maailma esisaja lõppu kuuluvate meeste seast, ent edasi läheb raskeks, sest samas tabelineljandikus on näiteks Tomaš Berdych, Miloš Raonic, Bernard Tomic, Nick Kyrgios ja Gael Monfils.

Berdychil (ATP 7.) on vigastusprobleeme ja juba avamäng ei ole tšehhi jaoks lihtne. Nimelt võib talle vastu astuda come-backi tegev 2013. aasta Indian Wellsi finalist Juan Martin Del Potro (ATP 420.), kes hiljuti Delroy Beachi turniiril juba poolfinaali jõudis. Traumad võivad selles tabelipooles üldse võtmeks saada, sest Raonic (ATP 14.) pole pärast Austraalia lahtiseid mänginud ja Kyrgios (ATP 27.) jättis pooleli Dubai turniiri ning loobus Davis Cupi mängudest.

Murray võimalik poolfinaalivastane on veel üks Indian Wellsis näljane tennisist ehk Stan Wawrinka (ATP 4.), kes pole sel turniiril kunagi isegi veerandfinaalist kaugemale jõudnud! Šveitslase ettevalmistus sujus meeldivalt, sest kaks nädalat tagasi võitis ta Dubai turniiri. Vastavalt asetusele on Wawrinka võidukoefitsientki kolmas, 8.00.

Otsides võimalikke üllatajaid, võib vaadata näiteks Dominik Thiemi (ATP 13.) suunas. Austerlane on võimsas hoos — võit Buenos Aireses, poolfinaal Rios ja võit Acapulcos ning seda kõike veebruaris! 22-aastase Thiemi koefitsient on 34.00. Pea kümme korda suurem ehk 301.00 on see number Kaliforniast pärit Sam Querreyl (ATP 36). Temagi oli veebruaris kolmes poolfinaalis ning võitis Delroy Beachi turniiri.