Kuna Kaia Kanepi loobus ja Jürgen Zopp jäi toppama kvalifikatsiooni, siis eestlaste huvi keskendub Anett Kontaveitile. Eesti naiste esinumber sai loosiga väga raske vastase, sest kohe avaringis tuleb kohtuda kolmanda asetusega Hispaaniat esindava Garbine Muguruzaga.

Kontaveit tooks raha tagasi üheksakordselt

Mullune Wimbledoni finalist ja Austraalias kahel viimasel aastal neljandasse ringi edenenud 22-aastane Muguruza sündis Venetsueelas, aga kolis baskist isa ja venetsueellannast emaga Hispaaniasse juba viie-aastaselt. Kaks aastat noorema Kontaveitiga pole Muguruza kunagi ametlikes mängudes kohtunud ja tema hetkevormist pole samuti selget pilti.

Muguruza ainus matš 2016. aastal toimus jaanuari algul Brisbane’i turniiri teises ringis, kus ta USA-d esindava Varvara Leptšenko vastu 6:7, 0:1 seisul vasaku pöia vigastuse tõttu loobus. Kontaveit seevastu tegi korraliku esituse Shenzheni turniiril, kus alistas teatavasti WTA tabelis eespool seisvad Jaroslava Švedova ja Saisai Zhengi.

Sellest hoolimata on soosikuks loomulikult Muguruza — tema võidukoefitsiendiks pühapäeva öösel peetavas kohtumises on 1.06. Kontaveiti võidule panustades saaks raha tagasi koguni 9-kordselt. Selle paari võitja järgmine vastane tuleb kohtumisest Kirsten Flipkens (WTA 80.) — Mirjana Lucic-Baroni (WTA 69.). Kontaveitile saab muide panustada ka turniirivõitu silmas pidades — nii optimistlike ennustajate raha tuleks tagasi 901-kordselt.

Williams jahib 22. Suure Slämmi turniirivõitu

Naiste turniiri suursoosikuks on loomulikult tiitlikaitsja Serena Williams (WTA 1.), kelle turniirivõidu koefitsient on hetkel 4.00. Kuuekordne Austraalia lahtiste võitja pole pärast mullust US Openi finaalikaotust platsil käinud. Avaringis ameeriklannale loos ei halastanud, sest vastu astub esimesena asetatud mängijate hulgast välja jäänud itaallanna Camila Giorgi (WTA 35.).

Veidi üllatuslikultki on koefitsientide järgi teisel kohal Viktoria Azarenka (WTA 14.), kellele panustades saaks raha tagasi viiekordselt. Koefitsienti võib siiski mõista, sest Azarenka on 2012. ja 2013. aasta tšempion ning triumfeeris värskelt Brisbane’i turniiril. Valgevenelanna on samas tabelipooles, kus Kontaveitki, nii et asjaolude kokkulangemisel võiksid nad neljandas ringis vastakuti minna.

Teisena asetatud rumeenlanna Simona Halepi võidukoefitsient on 10.00, Muguruzal 12.00 ja neljandana asetatud poolatar Agnieszka Radwanskal 15.00. Neist kõrgemalt hinnatakse Maria Šarapovat (WTA 5.), kelle vastav number on 8.00. Aga Austraalia lahtiste kahekordse võitja ja mulluse finalisti teekonnal seisab ees ka Serena Williams, kellega loos venelanna juba veerandfinaalis vastamisi viiks.

Kas keegi peatab Djokovici?

Meeste turniiril on loomulik, et saab olla vaid üks suursoosik — Novak Djokovici võidukoefitsient on nii madal kui 1.70. Mullune tšempion ja hiljuti Doha turniiri ülikindlalt võitnud serblane kohtub avaringis korealase Hyeon Chungiga (ATP 51.). Djokoviciga samal tabelipoolel on ka Kei Nishikori, Tomaš Berdych ja Roger Federer ning eeldatavat poolfinaali viimasega oodatakse juba enne turniiri algust.

Federeri (ATP 3.) võidukoefitsient on viimase tõsiasja alusel vaid 12.00 ja temast kõrgemalt hinnatakse ka kaasmaalast Stan Wawrinkat (ATP 4., koefitsient 11.00). 2014. aasta võitja pole loosi üle kindlasti õnnelik. Wawrinka teel finaali on nii heas hoos kanadalane Miloš Raonic (ATP 14.) kui Rafael Nadal (ATP 5.), ent juba avaringis peab šveitslane mõõtu võtma üle aastase vigastuspausi järel platsile naasvast venelasest Dmitri Tursunovist.

Üks põnevamaid avaringi paare on kahtlemata Nadali kohtumine kaasmaalase Fernando Verdascoga (ATP 47.), kellega 2009. aastal samas veerandfinaalis üle viie tunni madistati. Neljal korral Austraalias finaali jõudnud, ent tänaseni võiduta Andy Murray (ATP 2.) turniirivõidu koefitsient on 6.50. Šotlane mängib avaringis Saksamaad esindava Alexander Zvereviga (ATP 83.).

Mainimata ei saa jätta ka kodupubliku ees lahkumisetendust andvat Lleyton Hewittit (ATP 306.). Rekordiliselt 20. korda järjest Austraalia lahtistel mängiv endine maailma esireket on väidetavalt heas vormis ja tema esimene vastane on kaasmaalane James Duckworth (ATP 134.). Võidu korral peab Hewitt ilmselt teises ringis vastu astuma David Ferrerile (ATP 8.).