Tehniline riietus, mida kantakse naha vastas (olgu see siis särk, spordirinnahoidja, liibuvad shortsid, püksid või aluspesu) on disainitud eemaldama nahapinnalt niiskust (ehk siis higi). Puuvillane riie aga, vastupidi, hoiab meeleldi enda kiududes niiskust. Niiske riie teie naha vastas teeb aga teie enesetunde külmaks, niiskeks ja viletsaks isegi suhteliselt sooja ilmaga.

Tehniline riie ka kuivab palju kordi kiiremini, mistahes temperatuuri juures. Eriti vajalik on tehniline riietus algajate jooksjate juures – neil kel on esialgu käsil „jookse-kõnni“ programm. Riietus, mis on valmistatud kõrgtehnoloogilisest materjalist on eriti kasulik, sest eemaldab ja kuivatab higi nende jooksu-osas ning seega kindlustab parajalt sooja kehatemperatuuri ja kuiva olemise kõndimisetapil.
Tehniline riietus on mugav, ja seda mitmel põhjusel. Paljud tooted on tõeliselt kerged ning mitmes suunas kergesti venivad, kokkuvõtteks tagavad need palju vähem liikumist takistava riietumise. Külma ilmaga on tehnilise riiete abil võimalik saavutada õhuke aga soe ja kerge riidekiht, selle asemel, et seljas vedada paksusid ja raskeid vatte.

Tehniline riietus suurendab kandja ohutust. Hästi läbimõeldud jooksuriietel on sisse konstrueeritud helkurid, nii ei ole tarvis pimedal ajal end paljude rippuvate helkuritega ehtima hakata. Lisaks sellele kasutatakse uuemates riietes ka juba väga erksaid nn teetöölise erkoranže kangaid, mis omakorda muudavad kandja rasketes valgusoludes paremini märgatavaks.

Tehniline jooksuriie on tehtud nii sportlastele kui harrastajatele.

Iga jooksja teab seda ohhoo-efekti, kui ta esimest korda kasutas tõeliselt head tehnilist jooksusärki. Tõenäoliselt ei taju keegi, kui ebamugav on joosta oma vana puuvillase teesärgiga enne, kui ei ole teinud seda vahetust. Üllatavalt tihti on sellist tagasisidet tulnud naiste puhul, kes proovinud head tehnilist spordirinnahoidjat, mis lisaks higi eemaldavale materjalile on valmistatud ka lamedate hõõrdumist vältivate õmblustega.
Selline detailidele pööratud tähelepanu suurendab küll päris tugevalt toodete hinda, aga kuna kvaliteetsed tehnilised riided on väga hoolikalt konstrueeritud ja valmistatud, siis nad ka kestavad kaua ning on väärt oma kõrgemat hinda. Loomulikult on pika eluea üheks garantiiks ka õige riiete hooldus.

Originaalartiklit saad lugeda SIIT!