Margus Silbaum on aidanud toitumisspetsialisti ja personaaltreenerina paljude erinevate spordialade esindajatel oma vormi parandada. Fitnessisportlastest suurim huvigrupp, kellega Margus personaaltreenerina kokku on puutunud, harrastavad bikiini- ja rannafitnessi.

Võistlussport võistlusspordiks, kõige olulisem, mida Margus rõhutab, on elukestev liikumisharrastus. Tema kogutud andmebaasi tuhandete vereproovide tausta täpsem analüüs annab selge sõnumi: vananemise aeglustumine ja edukas rasvapõletus on võimalik ainult kahe asja koosmõjul, esiteks igapäevane liikumisharrastus ja vereproovist saadud info alusel toitumise jälgimine.

Nii et kõigepealt soovitab Margus tekitada igapäevase harjumuse kasvõi pool tundi jalutada. „Kui lihtne igapäevane jalutamine enam ei motiveeri, siis võite proovida kas kodus või spordisaalis neid harjutusi, mida videos näha,“ soovitab Margus

Aprillis toimub Eesti Olümpiakomitee, Ühenduse Sport Kõigile ning Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liidu eestvedamisel fitnessikuu, mille sihiks on tutvustada eestimaalastele fitnessi laiu võimalusi ning innustada rohkem iseenda eest hoolitsema: teadlikumalt toituma ja treenima.

Ott Kiivikas: „Fitnessikuu suurimaks missiooniks on tuua liikumise juurde uusi harrastajaid, kes pole veel enda jaoks sobivat liikumisharrastust leidnud. Kuid käesolev kuu tunnustab ka kõiki neid, kes juba fitnessiga pühendunult tegelevad.“