„Hoolimata ilmast on vahva veeta nädalavahetus värskes õhus liikudes – vastavalt oludele ja soovile saab kas suusatada, kelgutada, kõndida, joosta või kui rada lubab, siis rattaga sõita. Oleme omalt poolt aidanud arendada 100 rada üle Eesti, nii et igaüks peaks kindlasti leidma endale lähedal meelepärase paiga,“ kommenteeris üritust SA Eesti Terviserajad juhataja Jaak Teppan.

„Avaürituse paik Nõmme spordikeskus on hea näide Eesti Terviseradade ja spordikeskuse koostööst, siin on täna võimalik suusatada 3 kilomeetrisel lumerajal tänu ühistele investeeringutele lumetootmislahendustesse. Praegu töötame juba projekti kallal, mis viiks lumetootmise täiesti uuele tasemele ning saaks hakata tootma otse rajale ja katta maksimaalselt kahe nädalaga 3-4km radasid,“ lisas Teppan.

Eesti Terviseradade ettevõtmine „Teeme koos rajalugu“ eesmärk on propageerida tervislikku liikumist ning kinkida Eesti vabariigile tervislik rekord. Radadel toimuvate sündmustega saab tutvuda www.terviserajad.ee ning registreerida oma panus rekordisse www.facebook.com/terviserajad.

2014. aasta on Eesti Terviseradade jaoks juubeliaasta – täitus 100 terviserada Eestis. Lisaks täitub 10 aastat terviseradade toetamise ideest – selle ajaga on toonasest 20 terviserajast saanud juba 100 rada üle Eesti. Täna on terviseradasid kõikides maakondades, kõige rohkem (ligi 20) Harjumaal, terviseradasid külastatakse üle 3 miljoni korra aastas.

SA Eesti Terviserajad (www.terviserajad.ee) on asutatud Merko Ehitus, Swedbank ja Eesti Energia AS-ide poolt. Sihtasutuse põhitegevuseks on Eestimaa liikumis- ja spordiradade väljaarendamise nõustamine, arendustegevuste koordineerimine ja finantseerimisele kaasaaitamine. Eesmärgiks on kindlustada enamikule Eestimaa elanikkonnast terviseradade võrgustiku kättesaadavus aastaringseks ja tasuta liikumisharrastuseks. Hetkeseisuga on Eestis 100 terviserada.