Üheksandat korda toimunud tervisespordi üritusest võttis tänavu osa üle 3200 tervisesportlase, kes oma läbitud tervisekilomeetrid registreerisid. Spordisõpru oli kõikidest maakondadest ning pea kõikidelt terviseradadelt üle Eesti. „Hoolimata tavatust talveilmast oli suur rõõm näha, et paljud eestimaalased veedavad oma puhkepäevi värskes õhus liikumisega ja oma tervisesse investeerides. Kui tavapäraselt annavad kilomeetritesse valdava panuse suusatajad, siis see aasta oli ühise rekordettevõtmise tulemus lumeolude tõttu veidi kesisem,“ rääkis SA Eesti Terviserajad juhataja Jaak Teppan ning tõdes, et senine liikumisrekord jääb möödunud aastasse, kui rekordi kogusummaks tuli kokku 112 940 kilomeetrit.

Teppani sõnul liiguti tänavu keskmiselt 10 kilomeetrit osaleja kohta. Enim liikujaid kogunes terviseradadele Valgehobusemäel, Nõmmel ja Tamsalus, maakondadest oldi aktiivsemad Harjumaal ja Järvamaal. Täpsema statistika rekordiüritusest leiab siit. Kindlasti on lähipäevil oodata veel väikeseid muutusi lõplikus kilomeetrite summas.

Osalejatel tuli omapoolne panus fikseerida sisestades läbitud kilomeetrid aadressil www.facebook.com/terviserajad, kus tulemust sai jälgida ka reaalajas. Suuremates keskustes sai läbitud kilomeetrid kirja panna ka kohapeal, seda võimalust kasutati samuti väga aktiivselt. Kogutud tervisekilomeetrid summeeriti.

2014. aasta on Eesti Terviseradade jaoks juubeliaasta – täitus 100 terviserada Eestis. Lisaks täitub 10 aastat terviseradade toetamise ideest – selle ajaga on toonasest 20 terviserajast saanud juba 100 rada üle Eesti.

SA Eesti Terviserajad (www.terviserajad.ee) on asutatud Merko Ehitus, Swedbank ja Eesti Energia AS-ide poolt. Sihtasutuse põhitegevuseks on Eestimaa liikumis- ja spordiradade väljaarendamise nõustamine, arendustegevuste koordineerimine ja finantseerimisele kaasaaitamine. Eesmärgiks on kindlustada enamikule Eestimaa elanikkonnast terviseradade võrgustiku kättesaadavus aastaringseks ja tasuta liikumisharrastuseks. Hetkeseisuga on Eestis umbes 100 terviserada.