Päeva jooksul demonstreeriti erinevaid karate stiile - kumite ehk kahevõitlus, kata ehk kogum erinevatest tehnikatest ja kombinatsioonidest, mis rahvasuus on levinud kui võitlus nähtamatu vaenlasega ning tutvustatakse erinevaid võtteid ja lööke (kaitsetehnikad, kukkumistehnikad, käelöögid, jalalöögid, heitetehnikad, valuvõtted jm). Demonstratsiooni tarbeks paigaldati Vabaduse väljakule 200m2 suurune tatami.

Lisaks oli kõigil huvilistel võimalus Eesti parimate karatekade ja nende treenerite juhendamisel õppida lihtsamaid enesekaitse võtteid. Kohapeal jagati ka informatsiooni Tallinnas tegutsevate karate klubide ja treeningvõimaluste kohta.

Eestis on karatega võimalik tegeleda 55 klubis ja spordikoolis. Treeninguid viiakse läbi nii tipp-, noor- kui ka harrastussportlastele. Karatega tegeleb Eestis enam kui 2800 inimest. Kehtivat treenerikutset omab 72 karate treenerit.

Karate on Jaapanist pärit võitlusviis, milles kasutatakse käsi ja jalgu kui relvi. Karate on enesekaitsevõtete süsteem, mis sisaldab suurel hulgal mooduseid kallaletungija rünnaku blokeerimiseks.

Demopäeva viisid läbi Eesti Karate Föderatsioon ja Tallinna spordiklubid Iman, Taifu, Budo, Budokan, Jyoshinmon.
Demopäeva läbiviimist toetas Hasartmängumaksu Nõukogu