Ülekaalus neiud said kehvemaid tulemusi eelkõige loogikat nõudvates õpiainetes - matemaatikas ja füüsikas. Lisaks pälvisid nad teistes ainetes tavaliselt ühe hinde võrra madalama tulemuse kui tervislikult toituvad ja elavad neiud, vahendab The Telegraph..

Teadlaste selgitus sellele nähtusele oli fakt, et ülekaalulistel tüdrukutel on madalam enesehinnang, mis viib omakorda tundidest puudumiseni. Lisaks esineb neil rohkem depressiivseid sümptomeid.

Huvitaval kombel ei leidnud teadlased sama korrelatsiooni ülekaaluliste ja tervislikult elavate koolipoiste vahel. Professor John Reilly'l, kes kuulus teadlasterühma eestkõnelejate hulka, oli selle nähtuse kohta oma hinnang. "Poiste ja tüdrukute tulemuste vahel oli märgatav lõhe ja me teame, et neiud on tundlikumad vaimsete probleemide suhtes, nii et küllap mängib siin just vaimne pool suurt rolli," ütles Reilly.

Suurbritannias on laste ülekaalulisus saamas suureks probleemiks, sest erinevad uuringud on näidanud, et kolm kümnest lapsest (vanuses 2-15) kannatab rasvumise all. Ülekaalulisuse ja diabeedi vastu võitmisel kulub terviseinstituutidel praegu umbes 5 miljardit naela. 2050. aastaks võib maksumus tõusta kümnekordselt, kui senised trendid jätkuvad.