Kuuendat korda toimuv Narva Energiajooks saab tänavu uue võistluskeskuse, mis ehitatakse eksklusiivse jõeäärse promenaadi algusesse vastvalminud rannahoone juurde. Samasse tuleb ka stardi -finišipaik ning püstitatakse suur lava, kus viiakse läbi autasustamistseremooniad ja toimub meelelahutusprogramm.

Oluliselt muutub ka Energiajooksu alguse- ja lõpuosa, mis kulgeb Euroopa Liidu idapiiril lookleval kaunil promenaadil. Siianigi suhteliselt tasasel maal olnud jooksurada peaks muutuma oluliselt kiiremaks ja veelgi jooksjasõbralikumaks, sest välja jääb palju meelehärmi põhjustanud järsk lõputõus viimasel kilomeetril.
Narva Energiajooksu programmi kuuluvad traditsiooniliselt 21,1-kilomeetrine poolmaraton ning 7-kilomeetrine distants jooksjatele, käijatele ja kepikõndijatele. Koostöös Eesti Kergejõustikuliiduga viiakse poolmaratonis juba kuuendat korda läbi Eesti meistrivõistlused. Esmakordselt saavad nii poolmaratoni kui ka seitsmekilomeetrise distantsi lõpetajad kaela Narva Energiajooksu medali.
Narva Energiajooksule on võimalik maikuu lõpuni registreeruda soodushinnaga internetiaadressil www.jooks.ee. Kõik, kes registreerivad ennast hiljemalt naistepäevaks (8.märts), võivad võita Anne Veski juubelikontserdi piletid. Võistluse korraldajad prognoosivad praegust aktiivset registreerimist arvesse võttes 11. juuniks Narva Energiajooksule esmakordselt 5000 liikumisharrastajat.

Narva Energiajooks on Eesti Energia, Narva Linnavalitsuse, Kultuuriministeeriumi ja Spordiürituste Korraldamise Klubi algatusel loodud sündmus, mille eesmärk on innustada inimesi tervisespordiga tegelema ning tõsta Ida-Virumaa tähtsust Eesti kultuuri- ja spordimaastikul. Narva Energiajooks on ka Eesti suurima rahvaspordisarja Selver Linnajooksud kolmas etapp.