Kostüümijooksu eel osalesid viis Pärnuga seotud sportlast ja viis Endla teatri näitlejat kostümeeritult fotosessioonil. Fotod kujutavad 10 ajaloolist sportlast alates antiikajast kuni tänapäevani ning on uudistamiseks üleval Pärnu rannapargis, Vallikäärus, kesklinna kaubanduskeskuste läheduses, kesklinna silla juures Jaansoni rajal ja Endla teatri ümbruses.

Fotodel saab näiteks Kadri Adamsoni näha 30. aastate suusakostüümis, Raio Piirojat keskaegse haamriviskajana ja Jüri Jaansoni maletajana. Lisaks osales sportlastest fotosessioonil Roman Fosti, Birgit Pihelgas ja Liina Laasma, näitlejatest Ago Anderson, Kaili Viidas, Karin Tammaru ja sügisest Endla näitlejate ridades alustav Meelis Rämmeld.

Fotod lavastas kunstnik Pusa, fotod Terina Tikka.

5.-6. septembril toimuvast Jüri Jaansoni Kahe Silla jooksust on taaskord kujunemas tervet nädalavahetust hõlmav spordipidu, mis pakub tegevust kogu perele. Käesoleval aastal korraldatakse jooks esmakordselt 10 km distantsil, pakkudes kuhjaga emotsioone ja meelelahutust.

Spordipäeva lõpetuseks tervitavad Endla teatri näitlejad kõiki spordi- ja teatrisõpru kontsert-etendusega, mis tänavu saab toimuma korraga kahel laval: võistluskeskuse laval ja Endla teatris. Lisaks kutsub teater tutvuma päeva jooksul lavataguse eluga teatrimaja ekskursioonidel, kostüümilaos saavad huvilised selga proovida kostüüme jms.