“Rajavallutamise avapäev oli väga hoogne. Osavõtjatelt laekus #rajavallutaja pilte kümnetelt radadelt Eestimaa eri paigust. Endomondo kaudu osalevad rajavallutajad läbisid üheskoos eile pärastlõunal lausa 1000 km tunnis,” ütles #rajavallutaja projektijuht Alo Lõoke.

Rajavallutajaks saamine on lihtne, tuleb lihtsalt sobiv terviserada www.terviserajad.ee kodulehelt välja valida ning tulla rajale. Osalejad on palutud ennast kirja panema Facebookis http://bit.ly/rajavallutaja_event ja Endomondos http://bit.ly/rajavallutaja_endomondo. Rajavallutajaid premeeritakse värske õhu, rõõmsa tuju ja hea tervisega ning loosimisele läheb hulganisti sportlikke auhindu.

“Terviseradadel on praegu eriti kevadine. Annus tervisesporti ja värsket õhku loob eriti hea enesetunde ning tõenäoliselt tekib sellest sõltuvus. Aga sellest on ainult rõõm, sest rajad on tasuta ning alati avatud,” lisas Lõoke.

Koostöös Eesti Koolispordi Liiduga on toimumas ka koolide üleskutse korraldamaks terviseradadel kevadisi tervisepäevi “Looduse kilomeetrid”. Koolidele on auhindadeks välja pandud 5 seiklusparkide paketti ning 1 siseterviseraja rajamine kooli. Rohkem infot: http://bit.ly/koolid_terviseradadel

SA Eesti Terviserajad on asutatud 2005. aastal Merko Ehitus, Swedbank ja Eesti Energia AS-ide poolt. Eesmärgiks on kindlustada enamikule Eestimaa elanikkonnast terviseradade võrgustiku kättesaadavus aastaringseks ja tasuta liikumisharrastuseks. Hetkeseisuga on Eestis üle 100 terviseraja ning 12 siseterviserada.