29. aprilli Vikerraadio saates Huvitaja oli teemaks eesootav jooksuhooaeg ja ka toimuvad harrastusspordi üritused. Üheks saate külaliseks olnud Kristo Elias rääkis oma liikumisharrastusega tegelmise kogemustest.  Kuigi enda sõnul pole ta siiani väga järjepidev harrastaja olnud, on tema kontole kogunenud ka mõned rahvaspordiüritused – jooksu-, ratta- ja suusavõistlusi. Nüüd on Kristo aga võtnud nõuks uuesti nn "ree peale" saada ja et uue hobiga tegelemine paari entusiastliku päeva pärast soiku ei jääks, lubas Kristo Vikerraadio „Huvitaja“ saate otse-eetris läbida 24. mail Olümpiajooksul Tartus 10 kilomeetrit.

Saates andis Kristole treeningute alustamise osas nõu Sparta Spordiseltsi jooksutreener Ahto Tatter. Tema sõnul on igale tervele inimesele 10 km täiesti jõukohane distants, kui vaid endale sobiv tempo valida. Jooksutreeningutega soovitas treener kindlasti alustada rahulikult: „Alguses piisab täiesti ka 30 minutist jooksust vaheldumisi kõnniga, et lihased harjuksid liikumisega.“

Kes tahab Kristost eeskuju võtta, siis kuni 11. maini on ideaalne võimalus end Olümpiajooksule tasuta kirja panna (www.jooks.ee). Seda juhul, kui sa ei ole viie aasta jooksul ühelgi rahvaspordiüritusel osalenud.