Konkursi eesmärgiks on rajada või korrastada käesoleval suvel kaksteist uut võrkpalliplatsi. Konkurss toimub neljandat aastat järjest ja selle aja jooksul on korda tehtud juba 36 võrkpalliväljakut üle Eesti.

„Nagu möödunud nädalal ühe päevalehe spordiküljelt võis lugeda, siis võrkpall on Eesti vingeim palliala. Selles pole kindlasti mingit kahtlust - võrkpalliharrastajate arv on märkimisväärne, kuid see saaks ja võiks olla veelgi suurem. Tegu on spordialaga, mida saab ühtviisi edukalt harrastada neljal aastaajal nii linnas, maal, mererannas kui ka metsaserval, kuid korralikuks mänguks on siiski vaja kvaliteetseid vahendeid,“ tõdes Eesti Võrkpalli Liidu president Hanno Pevkur. „Tänu kolm aastat kestnud Võrguplatsid korda! konkursile on tänaseks üle Eesti rajatud juba mitukümmend kvaliteetse varustusega palliplatsi, kuid konkursil osalejate hulk näitab, et platsi soovijaid on veel palju. Seega kutsume kõiki hakkajaid ja tublisid inimesi üles esitama meile avaldus oma kodukanti võrguplatsi rajamiseks. Ootame osalema ka neid, kes varasematel aastatel on konkursist osa võtnud, kuid kelle väljak pole siiani teoks saanud,“ selgitas Pevkur.

24. aprillist kuni 18. maini 2014 oodatakse kogukonna sportimisvõimaluste eest hea seisvaid inimesi esitama avaldusi võrkpalliväljaku rajamiseks nende piirkonda. Žürii poolt võitjaks valitud asukohad saavad võrguplatsile uue võrgu, postid ja platsi piirid.

Konkursi taotlusvormi ja täiendavad osalustingimused leiab aadressilt www.volley.ee/vorguplatsidkorda.

Eesti võrkpalli toetaja Credit24 Baltimaade tegevjuhi Rain Sepa sõnul pakub talle kui antud konkursi toetajale kõige enam rõõmu teadmine, et võrguplatsid on inimeste jaoks olulised. „Eelmise aasta tagasisidest selgus, et pea kõik eelnevalt korrastatud platsid on mängukorras ning ootavad mängijaid. See näitab, et võrkpallivarustus on läinud õigetesse kätesse – platside eest kantakse hoolt ja mängijad ning kogukonnaliikmed väärtustavad saadud spordivarustust. Just see teadmine motiveeribki meid konkursiga jätkama,“ kommenteeris Sepp.