Tantsunädala puhul toimuvad Viljandis erinevad etendused: kirikutes, TÜ VKA mustas saalis, Ugala teatris ja Pärimusmuusika Aidas ja ka programmid koolides. Samuti on fookuses tantsuteooria ja tantsu sõnaline väljendusvõimalus.

Korraldajad iseloomustavad Tantsunädalat kui põneva kultuurilise nädalase üritusena Viljandimaal, mis toimub seekord juba seitsmendat korda. Lisaks on inspiratsiooniks rahvusvaheline tantsupäev.

Eelnevatel aastatel on programmist osa saanud nii väiksemad grupid kui ka suured inimmassid.

Tantsunädal 2014 kunstilise juhi Ele Viskuse sõnul on selle aastal kava uus ja huvitav. Lisaks tantsu praktilistele väljendusvormidele toimuvad tantsuteemalised loengud, ajalehes Sakala avaldatakse noorte koreograafide mõtteid ja viiakse läbi tantsuteemaline fotonäitus. Ka iga-aastane kooliprogrammide kava on laienenud ning Viljandi ja Viljandi maakonna koolides saavad noored tantsu kogeda osavõtjana ja pealtvaatajana.

Kaasaegse tantsu etendustest on üks intrigeerivamaid Cabaret Rhizome’i “Mutanttants ehk tuhat tantsu mida tantsida enne kui sured“. See on nii tantsuetendus kui ka uurimusprojekt, mis püüab vaatajale avada, mida kõike saab tantsu ja liikumisena näha.

Tantsunädala kava leiad siit.

Tantsunädala kunstiline juht Ele Viskus soovib kogu Eesti rahvale kaunist ja tähendusrikast Liikumisaastat 2014 ja kutsub kõiki avastama tantsumaailma ning laiendama selle piire. Liikumine ei tähenda ainult jooksmist, ujumist ja rattasõitu. Ka tants on suurepärane ja põnev maailm - liikumisvorm, kus jätkub avastamisrõõmu kindlasti kogu eluks.