Tegemist on juhendatud treeningutega, kus kohapeal annab nõu ka treener MyFitnessi spordiklubist. Treeningul osalemine on MyFitness spordiklubi liikmetele tasuta. Teistele huvilistele on osalustasu 5 eurot.

Tallinna Teletorni trepijooks toimub koostöös Maailma Suurepäraste Tornide Föderatsiooniga (The World Federation of Great Towers) ja on üheks etapist rahvusvahelisest trepijooksusarjast.

Sarjast võtavad osa vähemalt 8 eri riigist ja erinevatest maailmajagudest pärit torni ning võistluse suur finaal toimub 2015. aasta veebruaris Empire State Buildingu kuulsatel treppidel. Tallinna Teletorni trepijooks on juba kaheaastase ajalooga ning edaspidi hakatakse korraldama trepijooksu igal aprilli esimesel pühapäeval, mis sel aastal langeb 6. aprillile.

Võistluseks registreerimine on avatud aadressil www.osport.ee NB! Lehe esmakordne kasutaja peab end esmalt kasutajaks registreerima.

Eelregistreerimine internetis lõppeb reedel, 4. aprillil. Hilinejad saavad end registreerida juba kohapeal.

Start on avatud vahemikus 12.00-15.00 ning korraldajad paluvad täpsusjooksjaid ja -läbijaid treppidele võimalusel esimese tunni sees. Nii jäävad viimased tunnid aja peale jooksjate tarbeks, kes tähtsaid sekundeid taga ajavad.

Tallinna Teletorni etapi võitjad (kiireim mees ja naine) saadetakse võistlema New Yorki, ajaloolise Empire State Buildingu treppidele.