Tallinna valituks osutumise korral toimuks kõrgetasemeline kongress Eesti pealinnas 6.-8. septembrini 2018 - Eesti Vabariigi 100. juubeliaastal.

SEB Tallinna Maratoni peakorraldaja Mati Lilliallik mainis, et kongressi korraldamine tähendaks meile, kui väikese riigi esindajatele, suurt tunnustust, vastutust, aga ka võimalust, sest Tallinnale ja Tallinna Maratonile koondub jooksumaailma tähelepanu, mis loob head eeldused arvukate maailma maratonijooksjate Eestisse tulekuks ning tõstab seeläbi ka meie mainet ja konkurentsivõimet tulevikuks. Samuti oleks kongressi Tallinnas toimumine suur väljakutse ja hea võimalus enda tutvustamisel tervele Eestile ja eriti meie pealinnale. Maailmas ringleb aastaringselt hinnanguliselt 3,5 miljonit “maratonituristi”, kes otsivad endale uusi ja põnevaid väljakutseid – enamus neist pole Eestisse veel jõudnud.

AIMS on 1982. aastal asutatud organisatsioon, mille liikmeskonda kuulub 410 rahvusvahelist maratoni ja pikamaajooksu 110 riigist planeedi kõigilt mandritelt. Nende hulgas on üle maailma tuntud pikamaajooksuvõistlused nagu näiteks Berliini, Pariisi, New Yorki, Bostoni ja Tokio maratonid.
AIMS-i kolm põhieesmärki on:

1. Arendada ja edendada pikamaajooksmist üle terve maailma.
2. Teha koostööd rahvusvahelise kergejõustikuliiduga IAAF kõigis küsimustes mis puudutavad rahvusvahelisi maanteejookse.
3. Vahendada liikmete vahel informatsiooni, teadmisi ja oskusi.

Üksikasjaliku ülevaate saab organisatsiooni kodulehelt: www.AIMS-worldrunning.org
AIMS kongressi infot leiab internetiaadressilt: www.aimsworldcongress2016.gr