Tallinna Olümpiapurjespordikeskuse sadamaala korrastamise ning sadama muulil paikneva olümpiamängude metallist logo puhastamise ja ülevärvimise on enda kanda võtnud Eesti Olümpiakomitee, Kultuuriministeeriumi ja Eesti Jahtklubide Liidu ühendatud talgumeeskond. Osa võtta on lubanud ka 1980 Tallinna olümpiaregatil Soling klassis hõbemedali võitnud Eesti purjetaja Nikolai Poljakov.

Eesti Olümpiakomitee peasekretär Siim Sukles märkis, et kuigi EOK on oma olemuselt administreeriv organisatsioon, siis võimalusel võetakse ikka ette aktsioone, kus ka endal tuleb reaalselt käed külge panna. „1980. aasta Tallinna olümpiaregatt on läbi aegade kõige tähtsam spordisündmus, mis on Eesti pinnal toimunud. Olümpialogo vajab roostest puhastamist ja särtsakat uut värvikihti ning sadamaala korrastamist, seega tuli talguobjekti valik meile seekord üsna lihtsalt. Loodetavasti on iga spordi- ja liikumishuviline samuti leidnud endale hingelähedase talguobjekti,“ ütles Sukles.

„Teeme ära“ päevaks 3. mail on talguid registreeritud praeguseks ligi 1700. Üle-eestiline talgupäev sai tõuke 2008. aasta suurest prügikoristusest ning sellele järgnenud 2009. aasta mõttetalgutest. Alates 2010. aastast on talgute korraldamine iga aktiivse kodaniku, kogukonna ja ühenduse võimalus midagi oma elukeskkonna heaks teha. 2013. aasta talgupäeval toimus üle Eesti 1522 talgut kokku 40 098 osalejaga.