Analoogiliselt eelmise aasta virtuaaljooksudega on selgi aastal võistlusdistantsidena kavas 5km, 10km, 21,1km ja 42,2km. Kõiki nimetatud distantse on võimalik läbida joostes või kõndides.
Virtuaaljookse on sügis-talvisel hooajal kavas 10 ja need toimuvad järgmistel kuupäevadel:
- 9.-16. november;
- 28.-29. november;
- 12.-13. detsember;
- 31. detsember – 1. jaanuar – aastavahetuse eri!
- 23.-24. jaanuar;
- 6.-7. veebruar;
- 27.-28. veebruar;
- 12.-13. märts;
- 19.-20. märts;
- 9.-10. aprill

Jaanuaris loositakse kõikide osavõtjate vahel välja SUUNTO Ambit 3 Run pulsikella – GPSiga spetsiaalselt jooksjatele mõeldud kell, mis (virtuaal)jooksmiseks igati sobilik abivahend. Teine samasugune kell läheb loosi virtuaaljooksudest osavõtjate vahel välja peale viimase jooksu korraldamist aprillikuus.

Lisaks jagatakse igal virtuaaljooksul loosiauhindadena välja SUUNTO käterätik, HIGH5 geelid+energiabatoon+joogipulber ja värskelt trükist tulnud Jooksja käsiraamat, Cooperi testist maratonini.

Kui virtuaaljooksud on sinu jaoks uus asi, siis – tegemist on maailmas väga kiiresti kasvava võistlustüübiga, mis on jooksjale ülimugav jooksuvõistlus. Virtuaaljooksule võid startida täpselt sel kellaajal, mis sulle mõnus tundub ning joosta sellisel rajal, mis sulle meeldib. Aega mõõdad ise kas GPSiga kellaga või vastava mobiiliäpiga ning saadad oma tulemuse peale jooksmist võistluse korraldajale. Võid oma jooksudistantsi läbida ka eelnevalt mõõdetud võistlusrajal (kus oled varem võistelnud) või ka staadionil.
Võistluse käigus tuleb võimaliku mõõtmisvea arvestamiseks läbida 100m pikem distants ehk siis 5,1; 10,1, 21,2 või 41,3 km. Ka aeg pane kinni 100m peale võistlusdistantsi läbimist. Kogu võistlusmaa tuleb läbida ühe jutiga, s.t., kui teed poolel maal väikse joogipausi, siis ära pane kella kinni. Kui soovid, võid läbida ka mitu erinevat distantsi, näiteks 5 +10km.

Protokoll tekib võistluse käigus reaalajas tulemuste laekumisel. Seega – kui läbid 5 km nt. laupäeva varahommikul ja oled esimene lõpetaja, siis asud võistlust automaatselt ka juhtima.

Virtuaaljooksule võid startida ükskõikmillises maailma paigas – eelnevalt on Virtuaaljooksudel võisteldud näiteks Soomes, Rootsis, Norras, Lätis, Saksamaal, Maltas, Itaalias, USAs, Austraalias, Tais, jm. Võid distantsi läbida üksi või koos sõprade-klubikaaslastega.

Loe osalemistingimustest täpsemalt Marathon100.com lehelt SIIT.