Esmakordselt Eestis kuulutab Surfilaager välja mentorvõistluse GoPro.

Üheksa tippsurfarit on võtnud vastu väljakutse õpetada vaid kolme päeva jooksul surfivõõrad inimesed võistlusvõimelisteks purjelauduriteks. Mentoriteplejaad koosneb eranditult Eesti kontekstis kõige tugevamatest purjelauasportlastest, kelle käe all õppimisega ei saa just paljud uhkustada.

GoPro Mentor Challenge korraldaja Betti Vainküla sõnul on konkursi idee juba mitu aastat peas mõlkunud. “Nii lühikese ajaga on väga keeruline kedagi surfariks õpetada, seega on ettevõtmine meie jaoks väga suur väljakutse. Õnneks võtsid meie koolitajad mõtte kohe omaks ning laupäeval, 18. juulil selgub Surfilaagris peetava võistluse tulemusena parim õpilane ja mentor,” rääkis Betti, kes ka ise koolitajapaberitega mentorina end proovile paneb.

Koolitajate hulgas on Rio Olümpiamängudele kvalifitseerunud Ingrid Puusta ning tema treener Matthew Rickard. Samuti jagab oma teadmisi noorte formula maailmameister Karl-Erik Saarm, Eesti kiirusrekordi omanik Annika Valkna, Eesti Meister aerulauasõidus Roland Mik ja Eesti Karika omanik John Kaju. Vastukaaluks noortele tegijatele panevad oma teadmised välja tuntud surfarid Erno Kaasik ja Raoul Burmann.

Koolitusperiood toimub Surfilaagris 16-18. juulil, kulmineerudes võistlusega. Mentorvõistlusel osalemiseks saab esitada oma kandidatuur 14. juuli südaööni. Facebooki mängus valitakse välja kolm õnnelikku, kes ainulaadse koolitusprogrammi saavad läbida.

Täpsem info GoPro Mentor Challenge kohta leiate Surfilaagri kodulehelt ning Facebookist.
http://www.surfilaager.ee/
www.facebook.ee/surfilaager