Katsumus kestis terve pika päeva. Rekordiüritus sai alguse hommikul kl 08.00 ja lõppes mõned minutid pärast tööpäeva lõppu. Oluline on teada, et lõuna- ja kohvipause rekordüritusel ei peetud!
Distantsi 1000 x 100m läbimisele kulus aega täpselt 9h 8min ja 14,3sek.

Rekordsoorituse idee autor, Tallinna Reaalkooli füüsika õpetaja Rain Vellerindi sõnul tekkis mõte erilise rekordürituse korraldamiseks just seoses algatatud spordinädala kampaaniaga. "Tekkis idee, et kui spordinädalat tähistada siis peaks seda tegema ikka eriliselt, meeldejäävalt ja et kaasatud oleks võimalikult suur osa kooliperest. Sündmust ettevalmistades võtsime isegi ühendust Guinessi rekordite raamatu kontoriga, et saada nõu, mis alal võiks rekordkatset üritada ja mida peaks korraldamise juures silmas pidama. Lõpuni selle protsessiga paraku ei jõudnud. Spordinädal jõudis kohale varem. Valisime alaks sõudeergomeetril sõudmise ja otsustasime kaasata 1000 last. Seni on ametlikult fikseeritud 100 km sisesõudmise maailmarekordeid suurtele võistkondadele, kus sõudjate arv peab olema 10 või rohkem. Sellised rekordid on püstitatud tavaliselt 10 kuni 50-liikmeliste võistkondade poolt. Meie otsustasime panustada kaasa löönud inimeste arvule ja et rekordelamusest saaks osa võimalikult palju inimesi. Esmatähtsa eesmärgi - pakkuda lastele liikumisega seotud positiivseid kogemusi - saime kindlasti täidetud. Kas rekord ka ametlikult kinnitamist leiab, näitab lähiaeg. Kogu sündmus on nii pildis kui videos salvestatud."

07.-13. septembril tähistatakse esmakordselt üleeuroopalist spordinädalat. Spordinädala eesmärgiks on tõsta elanikkonna liikumisharrastuse ja spordialast teadlikkust. Spordinädala läbiviija Eestis on Ühendus Sport Kõigile. Spordinädal 2015 tegevuste peamiseks sihtgrupiks Eestis on kooliealised noored. Vaata lisaks www.spordinadal.ee; www.facebook.com/eestimaaliigub.#minaviitsin; #BeActive