Spordinädala avamisest sai osa ligikaudu nelisada Jüri Gümnaasiumi 1.-9. klassi õpilast. Koolinoortega jagasid oma kogemust liikumisest ja spordist meelelahutajad Getter Jaani, Uku Suviste, Gertu Pabbo ja kulturist Ott Kiivikas. Spordinädalale andis sümboolse avapaugu kultuuriminister Indrek Saar, kes lähetas rajale Jüri Gümnaasiumi pendelteatejooksu esimese jooksu. Eesootavale saalispordi hooajale mõeldes kinkisid Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli ja Ühenduse Sport Kõigile president Gunnar Kraft Jüri Gümnaasiumile jalg- ja võrkpallidest koosneva sporditarvete komplekti.

Spordinädala alguseks on kampaaniast osavõtvate koolide arv kasvanud pea kolmesajani ning kaasatud saab olema enam kui 100 000 õpilast. Spordinädala tähistamiseks on koolidele antud vabad käed: kes korraldab spordipäevi, kes kutsub külla tuntud sportlasi, kes toob liikumise koolipäeva virgutusvõimlemise, liikumisminutite ja mängude kaudu.

Spordinädal 2015 on Euroopa Komisjoni ellukutsutud algatus. Sel nädalal, 7.-13. septembrini tähistavad kõik Euroopa Liidu liikmesriigid spordinädalat, igaüks küll omal moel, kuid kõigil on ühine eesmärk – tervemad, rõõmsamad ja tugevamad inimesed. Eestis on Spordinädal 2015 suunatud koolinoortele, kuid oma sündmuse võivad sellel nädalal korraldada ja registreerida kõik organisatsioonid, kogukonnad, sõpruskonnad jne. Spordinädalal toimuvast saab ülevaate veebiaadressilt www.spordinadal.ee. Oma sportlikke emotsioone jaga Facebookis märksõnaga #minaviitsin ja vaata

Spordinädal 2015 läbiviijad Eestis on Ühendus Sport Kõigile, Kultuuriministeerium, Eesti Olümpiakomitee, Eestimaa Spordiliit Jõud, Eesti Koolispordi Liit, piirkondlikud spordiliidud. Spordinädal 2015 partnerid ja toetajad on Euroopa Komisjon, Eesti Kultuurkapital, Konsum, Tallink, Nike, Sportland.