SEB Tallinna Maratoni sissejuhatusena on reede õhtul kavas viie kilomeetri pikkune Nike Noortejooks, mis viib osalejad Vabaduse väljakult linnatänavate ja pargiteede kaudu vanalinna ning Harju tänava kaudu finišisse. Nike Noortejooksust võtavad osa paljude noorte lemmikud Juss Haasma, Gertu Pabbo ja Kristel Aaslaid.

Laupäeval starditakse esmakordselt õhtupoolikul kell 17 Pärnu maanteelt juba 17-aastase traditsiooniga Sügisjooksule. Kümne kilomeetri pikkusele rajale on tulemas peaminister Jüri Ratas koos sõpruskonnaga, kes plaanivad raja läbida palli põrgatades. Samal rajal võtavad peaministriga mõõtu ka välisminister Sven Mikser ja kultuuriminister Indrek Saar.

Pühapäeval kell 9 algab Pärnu maanteelt klassikaline maratonijooks 42,195 kilomeetrisel trassil ning kolm tundi hiljem lähevad poole lühemale distantsile poolmaratonist osavõtjad. Keskpäeval stardib poolmaratoni rajale president Kersti Kaljulaid. Teiste seas lähevad poolmaratoni jooksma ka läbi aegade edukaim Eesti sõudja ja kahekordne olümpiahõbe Jüri Jaanson ning Elu24 peatoimetaja Kertu Jukkum.

Nii tänavusel maratonil kui poolmaratonil on täiesti uus rada, mis viib jooksjad esmakordselt Kalamaja, Kopli ja Rocca al Mare põnevatesse piirkondadesse ning uuenenud Stroomi ranna teedele. Maratonitrassi esimene ja viimane veerand Kalamaja piirkonnas kattuvad, mis teeb jooksjate jaoks rutiini talumise lihtsamaks ja pealtvaatajaile võistluse jälgimise nauditavamaks.

SEB Tallinna Maraton on Eesti suurim rahvaspordisündmus ja Baltimaade tuntuim rahvusvaheline maratonijooks. Tänu Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse toetusele on sel aastal osavõtjaid tulemas rekordiliselt 56 riigist, viies välismaalaste osakaalu esmakordselt rohkem kui 3000 inimeseni.

SEB Tallinna Maratoni erinevatele distantsidele saab registreerida aadressil www.jooks.ee.