Tallinna Ülikoolis toimuva sündmuse raames on võimalik kuulda ettekandeid mitmetelt kodumaistelt ja välismaistelt esinejatelt, kelle hulgas on näiteks Londoni olümpiamängude üks korraldamisel osalenud ja lennufirma Virgin Atlantic klienditeeninduse direktor Linda Moir. Sündmusel osalevad ka spordiettevõtja Allar Levandi, spordiajakirjanik Marko Kaljuveer, tele- ja spordimees Jüri Muttika, jooksutreener Margus Pirksaar, spordiõppejõud Reeda Tuula, koolijuht Hendrik Agur ja mitmed teised.

Ettekannetes tuleb juttu Londoni olümpiamängude telgitagustest, väideldakse teemal, kas BMX või kaugushüpe kehalise kasvatuse tunnis, nauditakse mõnusat talkshow’d tugitoolispordist ja korraldatakse mitmeid harivaid töötubasid.Üritusel on võimalik osas saada ka Sporditarkuse mini-messist.

Spordivabatahtlike Liikumise käivitaja ja SCULT FEST 2016 peakorraldaja majandusekspert Ott Pärna sõnul soovitakse inspiratsioonipäevaga elavdada Eesti spordielu, tuua siia rahvusvahelist kogemust ja väidelda spordi ning rahvatervist puudutavatel intrigeerivatel teemadel. “Meie sügav soov on populariseerida Eestis spordisõbraks olemist. Need ei ole ainult tippsportlased või harrastajad, vaid ka kõik spordivabatahtlikud joogipunktides, seeniorid riietehoidudes, abilised spordiklubides, kohtunikud palliplatsi ääres, sporti toetavad ettevõtjad ja noori innustavad kooliõpetajad. Soovime SCULT FESTiga nende kõigi ideepankadesse uusi mõtteid süstida ja tulevikuplaanide tegemiseks mõnusat koostööpaika pakkuda,” sõnas Pärna.

Inspiratsioonipäeval omanimelise talk-show “Tugitoolisport massidesse” korraldav Jüri Muttika sõnas, et tema eesmärgiks on näidata kõigile, kui palju on tegelikult erinevaid teid spordi ja liikumise juurde tulemisel. “Ole sa siis kooliõpetaja, jalgpallifänn või korstnapühkija - kõigil on omad nipid ja lood ning iga tee on õige,” sõnas Muttika muheledes.

SCULT FEST on suunatud kõikidele spordisõpradele. Eriti on oodatud spordisündmuste korraldajad, spordiklubide inimesed, treenerid ja kohtunikud, kehalise kasvatuse õpetajad, terviseedendajad ning tudengid. Inspiratsioonipäeva lõpetab Aasta Spordivabatahtlike Gala.

Registreeruda saab aadressil www.fest.scult.com

Inspiratsioonipäeva raames toimub ka Eesti Aasta Spordivabatahtlike Konkurss, kus antakse välja auhinnad kuues kategoorias. Kandidaate saavad esitada nii eraisikud kui organisatsioonid. Konkursi tähtaeg on 31. oktoober 2016, loe: https://www.facebook.com/ScultEstonia.

SCULT on Eestist alguse saanud Rahvusvaheline Spordivabatahtlike Liikumine, mis aitab Eestis ja rahvusvaheliselt kokku viia spordisündmuste korraldajaid, spordiklubisid ja vabatahtlikke.

SCULT FEST 2016 korraldamist toetavad Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu, Kultuuriministeerium, Siseministeerium ja Tallinna Ülikool.