Maadlusklubi Korrus3 ja Liikumisaasta 2014 koostöös korraldataval Sporditurul on võimalik tutvuda erinevate spordialadega ja klubidega ning huvi korral kohapeal ennast ka treeninggruppidesse registreerida.

Päeva programm on tihe ja toimub hulgaliselt ka erinevate spordialade demonstratsioonesinemisi.
Spordialadest on Sporditurul esindatud nt võrkpall, maadlus, võitluskunstid (MMA, kung-fu, taipoks, poks) käsipall, tantsimine jt.

Sporditurg on avatud Solarise keskuse aatriumis reedel 12.septembril kl 12:00 kuni 19:00.
Spordituru päevajuhiks on 2013. aastal Eestimaa spordihinge nimelise tunnustuse pälvinud Eesti maadluse arendaja ja treener Martin Plaser.

Korrus3 sporditurg Solarise keskuses toimub juba kolmandat korda. Igal aastal on paljud Tallinna koolinoored just Solarise keskuse Sporditurult saanud idee või leidnud motivatsiooni hakata harrastama ühte või teist spordiala.
Solarise keskuse Spordituru algatus ja initsiatiiv on inspireerinud paljusid. Uusi algatusi ka oma kogukonnas spordilaada või messi korraldamiseks on aina rohkem.

Liikumisaasta 2014 projektijuhi Aivo Normaku sõnul on selliste algatustel väga suur väärtus.

„Tänapäeva noortel on vaba aja sisustamiseks palju võimalusi. Liiga sageli tehakse valik tubaste tegevuste kasuks, millest enamus noore kehalist arengut positiivselt ei toeta. Selleks võib olla passiivne ajaveetmine kaubanduskeskuses, mängimine arvutis jms. Kaasajal on harvemaks jäänud juhud, kus noor ise koputab spordiklubi uksele ja avaldab soovi tulla trenni. Oludega peab kohanema ja sportimisvõimaluste tutvustamisel tuleb liikuda noortega kaasa, ehk siis keskkonda, kus paljud noored aega veedavad. Väga loodan, et spordituru sarnaseid üritusi saab üle Eesti toimuma aina rohkem, mille tulemusel suurem hulk noori saavad innustust spordiga tegelemiseks.“, rääkis Normak.

Infoks spordiklubidele! Spordituru platsil on veel mõned vabad kohad. Oma osalemise soovist tuleb märku anda Martin Plaserile (Tel: 5362 7351).