Konverentsi välisesinejad on oma ala rahvusvaheliselt tunnustatud tippspetsialistid: prof Sakari Orava Soomest, dr Lars Engebretsen Norrast, dr Carl Askling Rootsist, dr Matthias Kusma Saksamaalt ning dr Esko Kaartinen ja dr Janne Sarimo Soomest. Eestist astuvad üles dr Taavi Toomela, dr Andrus Kikas, dr Rasmus Allikvee, Gerd Kanteri füsioterapeut Indrek Tustit jt. Sessioone juhatavad paljusid Eesti sportlasi ravivad dr Mihkel Mardna, dr Madis Rahu ja dr Tauno Kalvet.

Konverents on suunatud ortopeedidele, spordi-, pere- ja taastusraviarstidele ning füsioterapeutidele ja treeneritele. Teemad keskenduvad puusaliigese, selja ja kubeme piirkonnale.
Konverentsi esimene päev on loengud ning teisel päeval praktiline osa, kus kahes sessioonis on erialaarstidele kavas puusaliigese endoskoopilise ravi operatsioonide videopresentatsioon ja praktiline õppus mulaazidel ning füsioterapeutidele mõeldud praktiline õppus, mis käsitleb alaselja, puusa, Hamstringi probleeme.

Konverentsi avapäeval toimub prof Sakari Orava raamatu „Spordivigastused“ ja selle eestikeelse väljaande esitlus. Prof Orava on laiemale avalikkusele tuntud eeskätt legendaarse jalgpalluri David Beckhami opereerinud arstina. Lisaks Beckhamile on ta aidanud selliseid spordi suurnimesid nagu Haile Gebrselassie, Merlene Ottey, Andrea Barzagli, Didier Deschamps, Josep Guardiola ning eestlastest Kaia Kanepi ja Marko Albert. Prof. Orava on teinud oma karjääri jooksul üle 20 000 operatsiooni. Tema klientide nimistusse kuuluvad jalgpalliklubid Real Madrid, Sevilla FC, FC Barcelona, Chelsea FC, Juventus ja AC Milan. Orava on EASTSi auliige.