Ida-Virumaa heade jooksude sarja etappide põhidistantsiks on 10 kilomeetrit, kus paremus selgub ka viie etapi (lisaks Viivikonna elamusjooksule kuuluvad sarja ümber Kuremäe kloostri jooks, Alajõe rääbisejooks, Kiikla karujooks ja Kohtla-Nõmme rahvajooks) ehk 50 kilomeetri kokkuvõttes.

Viivikonnas starditakse 10 km rajale kell 10.10. Viivikonnas on kõikidele huvilistele avatud ka 2,6 kilomeetri pikkune võistlusmaa, mille start antakse kell 10.20. Lisaks on kell 10 kavas 0,7 kilomeetri pikkune lastejooks. Eelkooliealistele on kavas 200 meetri pikkune tillujooks, kus aega ei võeta ning mis sel pühapäeval kell 9.55 avabki võistlusprogrammi. Kui 10 km distantsile on kavas vaid eelregistreerimine, siis teistele distantsidele kirja saab panna ka kohapeal kella 9-9.45.
Jooksu stardid annab Eesti meistrivõistlusteltki medaleid noppinud, Viivikonnast pärit Julia Bulina, kes trauma tõttu kahjuks ise seekord võistelda ei saa.

Jooksusõpradel tasub Ida-Virumaale tulla juba päev varem, sest laupäeval korraldab Kaitseliidu Alutaguse malev Pannjärvel kindralijooksu, mida kindral Tõnissoni auks korraldatakse aprillikuus juba aastast 2005. Seal on põhijooksuna kavas militaarjooks, kus osalejad jooksevad nö täisvarustuses. Rahvajooksjatele on esmakordselt kavas maastikul joostav poolmaraton ja lisaks saab kaasa lüüa ka 7,5 kilomeetri distantsil. Lisaks on kavas lastele 2 km jooks ja ajavõtuta minijooks kõige väiksematele.

Mõlema jooksu registreerimise ja lisainfo lingid leiab Ida-Virumaa spordiliidu kodulehelt www.sportiv.ee.